Ahogy arról korábban beszámoltunk, letartóztattak egy rendőrt Baranya megyében egy pécsi bank kirablása miatt – írja az Index.hu.

Ez buktathatta le a pécsi rendőrt, aki bankot rabolt
Fotó: Police.hu

Két fegyveres bankrablást is elkövettek Pécsett fél éven belül, mindkétszer ugyanazt a fiókot, a Komlói úti Takarékbankot fosztották ki.

Az első bankrablást még 2019 novemberében követték el egy pécsi bankban, amikor egy férfi szájmaszkkal az arcán ment be az épületbe, és egy papírlapot rakott le az asztalra, amin az állt, hogy fegyver van nála, és pénzt követel.

Alig fél évvel később, 2020 májusában ismét kiraboltak egy pécsi bankot, a Komlói úton. A rabló ugyanúgy járt el, mint előtte:

szájmaszkkal az arcán bement a külvárosban lévő takarékszövetkezeti fiókba, majd közölte, hogy fegyver van nála, és pénzt követel.

A rendőrség később elfogta a rablót. Mint kiderült, az elkövető K. Igor, aki a rendőrség egyik munkatársa, de két rablásból csupán az egyiket ismerte el.

A Blikknek a rendőr szomszédja azt mondta, K. Igornak három gyereke is van, tisztességesen nevelték őket. Érthetetlen számára, hogy miért rabolta ki a takarékot, úgy gondolja semmire nem voltak rászorulva.

A lapnak megszólalt a férfi egykori osztálytársa is, aki szintén nem tudott arról, hogy anyagi gondjaik lettek volna.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint

a férfi a második rablása után fél évvel a rendőrségi nyilvántartási rendszerben hatáskörét túllépve, célirányosan rá­keresett a rablás miatt indult eljárás ügyiratára és abból iratokat töltött le azért, hogy jogtalanul információkat szerezzen a nyomozás állásáról.

Az elfogását megelőzően pedig a szolgálati maroklőfegyverét és hozzá 6 darab lőszert engedély nélkül vitt el, majd azokat magánál tartotta.

A bíróság ma elrendelte K. Igor letartóztatását. A volt rendőr rezzenéstelen arccal vette tudomásul a döntést. A döntés fő indoka, hogy tartani lehet a gyanúsított szökésétől és elrejtőzésétől. A férfi védője fellebbezett a döntés ellen

- írja a Blikk.hu.

Forrás: Index, Blikk

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Engem legjobban az érdekelne, hogy ki a fene védi az ilyeneket?! És mennyiért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.