A lap információi szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának emberei végezhették az engedély nélküli megfigyeléseket Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, valamint a Ligetvédők pár tagja és egy ismert celeb ellen. 

A Blikk információi szerint az ügyészség arról kapott bejelentést, hogy engedély nélkül figyelhettek meg embereket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának nyomozói az elmúlt években. 

Blikk: engedély nélkül figyelhették meg Hadházy Ákost

Hadházy Ákos vidéki korrupciókutató körútjának egyik állomásán

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

A lap úgy értesült, hogy a bejelentés valóságtartalmát már vizsgálják, és hogy a célszemélyek között lehetett a mentelmi joggal rendelkező független országgyűlési képviselő Hadházy Ákos, a Városligetért tüntető Ligetvédő több tagja és egy ismert celeb is. A Blikk szerint egy-egy megfigyelésen akár húsz nyomozó is részt vett.

A lap a birtokukba jutott információ kapcsán megkereste Hadházy Ákost, aki nem lepődött meg azon, hogy megfigyelték, és azt is elmondta, tisztában van vele, hogy sokak érdeklődésére tart számot a munkája.

Mindig is úgy gondoltam, hogy nyomon követik a munkásságomat, megfigyelhetnek. Az, hogy kiderül, a gyanúm beigazolódott, nem okoz különösebb meglepetést (...) Egyébként én magam is kaptam erről információt, s emiatt a BRFK-hoz fordultam. Amolyan rendőri nyelven kérdeztem meg, milyen intézkedéseket foganatosítottak velem szemben, s szerettem volna megnézni a rólam készült anyagokat. Választ egyelőre nem kaptam

- mondta el a lapnak a független országgyűlési képviselő, és hozzátette, még ha meg is figyelték, akkor sem ijed meg és folytatni fogja a munkáját, többek közt a korrupció elleni harcot.

Nem szabad az árnyékba húzódni és behódolni. Meg kell mutatni, nem tudják az embert megfélemlíteni

– jelentette ki Hadházy.

A Blikk állítása szerint a megfigyelésekre a főosztály vezetője adott utasításokat, a nyomozók ennek alapján követték a célszemélyek mozgását, ezt pedig fotókkal és videókkal dokumentálták. A lap állítása szerint ezeket az anyagokat aztán egy Viber-csoportba továbbították. A Blikk értesülései szerint az ugyanakkor a beadványban nem szerepel, hogy kinek az utasítására rendelte el a főosztályvezető az engedély nélküli nyomon követéseket.

A lap megkereste a BRFK-t, hogy kiderítse, miért volt szükség a megfigyelésekre (kapcsolódtak-e valamilyen ügyhöz, eljáráshoz; kinek az utasítására járt el a főosztály vezetője; mi történt a rögzített anyagokkal; indítanak-e belső vizsgálatot?), de nem kaptak választ a testülettől, csak annyit, hogy a Központi Nyomozó Főügyészséget (KNYF) keressék meg.

A KNYF részéről Dr. Kovács Katalin szóvivő azt közölte a lappal, hogy a bejelentést az ügyészség egy másik, folyamatban lévő ügy kapcsán már vizsgálja. 

A Blikk emlékeztetett, tavaly júliusban írták meg, hogy a BRFK Felderítő Főosztályának vezetőjét és két osztályvezetőt felfüggesztettek, ám a KNYF szóvivője akkor nem árulta el, hogy milyen bűncselekmény miatt indult eljárás hat emberrel szemben. Mostanra viszont kiderült, hogy már nyolc gyanúsított van, az egyiküket pedig le is tartóztatták – olvasható a cikkben.

Forrás: blikk.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Uriel
@Bástya Béla Elvtárs: @Pegero: @Csizmás Kond: Tévedtek. Kábé mindenben. Hát igen, az elvakultság...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Uriel
@Pegero: ma, 08:36

Nem kinek milye van, hanem ki mit csinál a lopott közpénzből.

ma, 18:44

Feldughatod magadnak a 4X 2/3-ot. A rossz oldalon állsz... nagyon-nagyon, ördögien rossz oldalon - EZ BIZTOS !!!
Uriel
@Pegero: Nem háborgok, seggfej, csak kiemeltem a lényeget a Holdról látszódóknak, hogy tudják kire-mire szavaztak.
Ne dőljetek hátra jó dolgotokban, mert bajban vagytok...

Csak ismételni tudom magam: Hitlernek, Sztálinnak, Ceausescu-nak is megvolt a 2/3, és most Putyinnak...
Az EU-ban, sőt, a világon mindenki hülye, csak Orbán a helikopter, meg a szélsőjobbos populista fasiszta tetvek, mi?
Te beteg vagy.
Uriel
@Bástya Béla Elvtárs: A belügyminisztérium nyilvánvalóan hazudik Hadházyval kapcsolatban: hirklikk.hu/kozelet/hadhazy-akos-es-a-belugyminiszterium-is-megszolalt-a-megfigyelesi-botrany-ugyeben/397926/

Orbán egy patológiai hazudozó, az igazságügyi miniszter hazudik, egy bűnöző a belügyminiszter és hazudik, a többiek is hazudnak - egy szarf@szú tolvaj, csaló, hazug banda a magyar kormány.
És az ezt leleplezők a gecik? Fordítva ülsz a lovon!

Miért nem csatlakozik O1G az Európai Ügyészséghez, ha nincs takargatni valója?
Bástya Béla Elvtárs
@Uriel: Akkor már csak egy kérdés maradt:

Hadházy Ákos 2002-2010 időszakban miért nem fejtette ki áldásos tevékenységét, úgy mint most?!
Csizmás Kond
@Uriel: Ez mindig így szokott lenni...csak te vagy az igazi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.