A lap információi szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának emberei végezhették az engedély nélküli megfigyeléseket Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, valamint a Ligetvédők pár tagja és egy ismert celeb ellen. 

A Blikk információi szerint az ügyészség arról kapott bejelentést, hogy engedély nélkül figyelhettek meg embereket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának nyomozói az elmúlt években. 

Blikk: engedély nélkül figyelhették meg Hadházy Ákost

Hadházy Ákos vidéki korrupciókutató körútjának egyik állomásán

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

A lap úgy értesült, hogy a bejelentés valóságtartalmát már vizsgálják, és hogy a célszemélyek között lehetett a mentelmi joggal rendelkező független országgyűlési képviselő Hadházy Ákos, a Városligetért tüntető Ligetvédő több tagja és egy ismert celeb is. A Blikk szerint egy-egy megfigyelésen akár húsz nyomozó is részt vett.

A lap a birtokukba jutott információ kapcsán megkereste Hadházy Ákost, aki nem lepődött meg azon, hogy megfigyelték, és azt is elmondta, tisztában van vele, hogy sokak érdeklődésére tart számot a munkája.

Mindig is úgy gondoltam, hogy nyomon követik a munkásságomat, megfigyelhetnek. Az, hogy kiderül, a gyanúm beigazolódott, nem okoz különösebb meglepetést (...) Egyébként én magam is kaptam erről információt, s emiatt a BRFK-hoz fordultam. Amolyan rendőri nyelven kérdeztem meg, milyen intézkedéseket foganatosítottak velem szemben, s szerettem volna megnézni a rólam készült anyagokat. Választ egyelőre nem kaptam

- mondta el a lapnak a független országgyűlési képviselő, és hozzátette, még ha meg is figyelték, akkor sem ijed meg és folytatni fogja a munkáját, többek közt a korrupció elleni harcot.

Nem szabad az árnyékba húzódni és behódolni. Meg kell mutatni, nem tudják az embert megfélemlíteni

– jelentette ki Hadházy.

A Blikk állítása szerint a megfigyelésekre a főosztály vezetője adott utasításokat, a nyomozók ennek alapján követték a célszemélyek mozgását, ezt pedig fotókkal és videókkal dokumentálták. A lap állítása szerint ezeket az anyagokat aztán egy Viber-csoportba továbbították. A Blikk értesülései szerint az ugyanakkor a beadványban nem szerepel, hogy kinek az utasítására rendelte el a főosztályvezető az engedély nélküli nyomon követéseket.

A lap megkereste a BRFK-t, hogy kiderítse, miért volt szükség a megfigyelésekre (kapcsolódtak-e valamilyen ügyhöz, eljáráshoz; kinek az utasítására járt el a főosztály vezetője; mi történt a rögzített anyagokkal; indítanak-e belső vizsgálatot?), de nem kaptak választ a testülettől, csak annyit, hogy a Központi Nyomozó Főügyészséget (KNYF) keressék meg.

A KNYF részéről Dr. Kovács Katalin szóvivő azt közölte a lappal, hogy a bejelentést az ügyészség egy másik, folyamatban lévő ügy kapcsán már vizsgálja. 

A Blikk emlékeztetett, tavaly júliusban írták meg, hogy a BRFK Felderítő Főosztályának vezetőjét és két osztályvezetőt felfüggesztettek, ám a KNYF szóvivője akkor nem árulta el, hogy milyen bűncselekmény miatt indult eljárás hat emberrel szemben. Mostanra viszont kiderült, hogy már nyolc gyanúsított van, az egyiküket pedig le is tartóztatták – olvasható a cikkben.

Forrás: blikk.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Uriel
@Bástya Béla Elvtárs: @Pegero: @Csizmás Kond: Tévedtek. Kábé mindenben. Hát igen, az elvakultság...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Diktatúrákban ez természetes. Néhány év múlva el is hurcolják és munkatáborba fogják zárni mint a nép ellenségét.
Galway
"Amolyan rendőri nyelven kérdeztem meg, milyen intézkedéseket foganatosítottak velem szemben, s szerettem volna megnézni a rólam készült anyagokat. Választ egyelőre nem kaptam".

Ja. Mert ez Völner nertárs dolga volt, ő meg most szabad(láb)ságon van, mint tudjuk!
Csizmás Kond
...ő ugyanazt csinálta, körbe járta az országot és mindenbe beleütötte az orrát...engedély nélkül...
Bástya Béla Elvtárs
Hatpárti Ákos szeretne a figyelem középpontjában maradni! Ez egyre nehezebb lesz neki. Már csak Juda-Pesten figyel(get)nek rá. Normális embert nem köt le!
Kezd celeb szintre felsüllyedni...
Uriel
@Csizmás Kond: ...minden gazságba!...és nem engedély nélkül, mert a normális emberek felhatalmazását élvezi...
...ja, és ő amit tesz, azt nyilvánosan teszi...nem titokban, a sötétben bujkálva, alattomban...
Csizmás Kond
@Uriel: ...felhatalmazás...mert szerinted csak ennek a tekergőnek van felhatalmazása ?...a törvény emberének nincs ?...és gazság...gazságot gazsággal kideríteni nem lehet. ő képviselő nem nyomozó, de mivel magáról azt hiszi hogy az ilyen bóklászásaival megszolgálja a fizetését ezért minden hülyeséget elkövet. Nem derített ő semmit ki csak néha fölösleges munkát szerzett a nyomozóknak. Amúgy erre vannak fizetett részlegek sokkal többen mint ez az egy bohóc és azok szakszerűen és törvényesen végzik a munkájukan nem ilyen szarakodó hazudozó ráfogó módszerrel...szerintem büntetni kéne az ilyen rágalmazó műveleteit, és remélem el is jön az idő amikor egy képviselő nem a keretek alját járja hanem a meghatározott munkahelyén végzi a munkáját
ómió
...hatták, ...hették! Ahogy ezt is idehazudhatták!
csak úgy....
@Csizmás Kond: míg ekkora ökrök élnek magyarországon mint te és a haverjaid,addíg virágzik a korrupció és dübörög a nyomor!
nezelodo
Sokkal jobb volt sokaknak, amikor a köztünk élő besúgók stikában, a besúgást soha el nem elismerve, (vagy azt állítva kényszerből tették), ténykedtek, mint az, amikor valaki a képviselői esküjének eleget téve a közt szolgálja, és rávilágít a visszaélésekre, lopásokra. Ugyan ezek nyilván nagyon fel lennének háborodva, ha őket lopnák meg, de azt meg természetesnek tartják ha a szomszéd kertjéből szerzik be az ebédre valót.
Uriel
@Bástya Béla Elvtárs: @Pegero: @Csizmás Kond: Tévedtek. Kábé mindenben. Hát igen, az elvakultság...
Dr. Proktor
"Főosztályvezető adott utasítást.".. őt pedig erre megkérte valaki vagy utasította?
Szevasztok
Most már hivatalosan is meg kéne figyelje, főleg egy szakorvos.
jesz
a világ valamennyi országában engedély nélkül figyelik meg azt, aki veszélyes..

ez így megy évtizedek óta...akkor van nagy baj, ha kiszivárog...még menthető, ha tagadni...tagadni...tagadni ..trükköt alkalmazzák.

Hadházy egyébként a hatalomnak jelentéktelen, de biztos, ami biztos, rajtavannak...
Eladott Ország
@Pegero: ma, 08:03 ◘ Te csak a bűnöző román cigányodat elégítsed ki! Üzenjük Brüsszelnek...vazein mindíg legyen nálad, ... hülye fideszes majom!
memgyar.net/items/19102.jpeg
memgyar.net/items/19437.jpeg
Eladott Ország
[ARANY JÁNOS] TOLDI - ELSŐ ÉNEK.
"Egy, csak egy legény van talpon a vidéken"
nezelodo
Nincs itt semmi látnivaló, akkor, ha saját elvbarátait kiszolgálóit is lehallgattatja, hogy kellő mértékben odaadóak-e, (Áder), jelentet róla. Ezt hívják illiberális, (kipcsák) bizalomnak
Hadházyval csak egyetlen baj van, rávilágít a zabrálók, NER társak "boltjára", ott is csak a jéghegyek csúcsát találja meg.
Bástya Béla Elvtárs
@Uriel: Olyannyira, hogy:

kepfeltoltes.zapto.org/public/20220511110422LIPSIK.jpg

Tudod, nekem is forog a gyomrom, pedig azt hittem, hogy az éveim során megedződött. Tévedtem. Ez annyira undorítóan képmutató, hogy az evangéliumokban szereplő farizeusok gyenge kispályások ezekhez képest!
Aki Én
@Philip Marlowe: Ezt a korrupt kormány ellen szavazták meg.
Talán nem korrupt a magyarok kormánya?
Ez IQ 30 felett nem is kérdés.
Aki Én
@Pegero: @Philip Marlowe a suttyó: @Bástya Béla Elvtárs: @Szevasztok: Mondanátok egy példát, amikor Hadházy (a ti érdeketekben is) feltárt egy durva és egyértelmű korrupciót, amiről kiderült, hogy nem az?
Ő azt teszi, ami a dolga, amire felesküdött. A magyarok értelmileg érett többsége köszöni szépen.
drrotf
Úgy látszik a Nagy Testvér nem nyugszik, dolgozik!A baj csak az ,hogy nem törvényesen és erre rájöttek és közhírré tétették!A nem normális itt az aki így rendeli el az emberek megfigyelését.Ezen kellene mindenkinek felháborodni !
csak úgy....
orbán mostani híveinél , csak a kun béla és a rákosi matyi hívek lehettek butábbak!:)
Uriel
@Csizmás Kond: ma, 08:43

A "törvény embere" csal, lop, hazudik. Hadházy ezeket a mutyikat leplezi le. Hogy Polt Péter főügyészként egy mocskos féreg, aki védi a bűnözőket azzal, hogy lesöpri a feltárt ügyeket, az a rendszer romlottságát mutatja, ill. az emberek romlottságát, akik létrehozták ezt a bűnöző államot és persze azok romlottságát, akik ezekre a bűnözőkre szavaznak.
Uriel
@Bástya Béla Elvtárs: ma, 11:01

Hű, bakker! Ember, a képen levők nem a hazájukat árulták el, hanem pont a hazájuk védelmében szavazták meg a bűnöző Orbán-qrmányt elmarasztaló állásfoglalást.
Köszi, hogy példával igazoltad a szemellenzős elvakultságodat.
Uriel
@Pegero: ma, 08:36

Nem kinek milye van, hanem ki mit csinál a lopott közpénzből.

ma, 18:44

Feldughatod magadnak a 4X 2/3-ot. A rossz oldalon állsz... nagyon-nagyon, ördögien rossz oldalon - EZ BIZTOS !!!
Uriel
@Pegero: Nem háborgok, seggfej, csak kiemeltem a lényeget a Holdról látszódóknak, hogy tudják kire-mire szavaztak.
Ne dőljetek hátra jó dolgotokban, mert bajban vagytok...

Csak ismételni tudom magam: Hitlernek, Sztálinnak, Ceausescu-nak is megvolt a 2/3, és most Putyinnak...
Az EU-ban, sőt, a világon mindenki hülye, csak Orbán a helikopter, meg a szélsőjobbos populista fasiszta tetvek, mi?
Te beteg vagy.
Uriel
@Bástya Béla Elvtárs: A belügyminisztérium nyilvánvalóan hazudik Hadházyval kapcsolatban: hirklikk.hu/kozelet/hadhazy-akos-es-a-belugyminiszterium-is-megszolalt-a-megfigyelesi-botrany-ugyeben/397926/

Orbán egy patológiai hazudozó, az igazságügyi miniszter hazudik, egy bűnöző a belügyminiszter és hazudik, a többiek is hazudnak - egy szarf@szú tolvaj, csaló, hazug banda a magyar kormány.
És az ezt leleplezők a gecik? Fordítva ülsz a lovon!

Miért nem csatlakozik O1G az Európai Ügyészséghez, ha nincs takargatni valója?
Bástya Béla Elvtárs
@Uriel: Akkor már csak egy kérdés maradt:

Hadházy Ákos 2002-2010 időszakban miért nem fejtette ki áldásos tevékenységét, úgy mint most?!
Csizmás Kond
@Uriel: Ez mindig így szokott lenni...csak te vagy az igazi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.