Elapadt az ukrán tölgyfa utánpótlása, ezért magyar fa után kutatnak a fafeldolgozók. Az ukrajnai háború miatt a fa ára tovább emelkedett, és ezt követi a bútorok drágulása. Aki új bútort vásárolna, azzal szembesülhet, hogy jó néhány áruházban havonta többször cserélik az árcédulákat. Az idén eddig tíz százalék volt a bútorok drágulása, és árajánlatot az üzletek általában 2-3 hétre tudnak adni. Egy átlagos szekrénysor jelenleg 350 ezer forintba kerül, azaz 150 ezer forinttal drágább, mint két évvel ezelőtt. Utoljára 1995-ben növekedett ekkora mértékben a fa ára, mint idén áprilisban. Ez sok családot érinthet, mert a GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint a következő egy évben 840 ezer magyar család készül a lakására nagyobb összeget kiadni, felük bútorvásárlásban gondolkodik. Az alapanyag ára egy bútoripari terméknél 40 százalék hányadot tesz ki.

Forrás: sonline.hu
Feltöltő: Levendula
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Legális, vagy inkább illegális fakitermelés folyik a világban?

"Az illegális fa beszállítóiként Indonézia, Kamerun és Brazília mellett még Malajziát és Ghánát vizsgálták a kutatók, míg az importőrök közül az USA-ból, Japánból, Nagy-Britanniából, Franciaországból és Hollandiából származó adatokat dolgoztak fel. Vietnám és Kína az illegális fa feldolgozóiként került a figyelem középpontjába."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.