A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség 2013. évben emelt vádat 2 rendbeli hűtlen kezelés bűntette miatt az MSZP egykori fővárosi alelnöke, majd a csepeli önkormányzat ingatlankezelő cégének volt vezérigazgatója ellen, aki 2007. augusztus és 2008. áprilisa közötti időben négy felújított önkormányzati lakást a jogszabályi feltételek hiánya ellenére, a piaci ár helyett szociális alapon adott bérbe – többek között a kerületi rendőrkapitánynak – mellyel, mintegy 1,3 millió forint vagyoni hátrányt okozott a tulajdonos önkormányzatnak.

Elégedetlen az ügyészség a hűtlen kezelés miatt elítélt volt MSZP-s politikus büntetésével

Fotó: pixabay.com

Mindemellett a cégvezető 2007 és 2010 közötti időben nem kötött szerződést az önkormányzat egyik sporttelephelyét bérlő helyi sportegyesülettel a bérleti szerződés lejártát követően. A sportlétesítményt az egyesület, mintegy 38 hónapon keresztül díj fizetés nélkül használta, az önkormányzatnál mintegy 780.000 Ft vagyoni hátrány keletkezett amiatt, hogy a cégvezető nem tett intézkedést új bérleti szerződés megkötésére – írják az ügyészség honlapján.

Az ingatlangazdálkodási közgazdász végzettségű vádlottat hosszas bizonyítási eljárást követően a Budai Központi Kerületi Bíróság 2020 novemberében kihirdetett elsőfokú ítéletével az ellene emelt vád alól felmentette, mely határozat ellen az ügyész élt fellebbezéssel a vádlott terhére bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása érdekében.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék 2022. január 27-én hozott másodfokú ítéletével az egykori vezérigazgatót bűnösnek mondta ki folytatólagosan, nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében és vele szemben 600.000 Ft pénzbüntetést szabott ki.

E döntés ellen az ügyész súlyosabb büntetésért, míg a vádlott és védője felmentés céljából éltek fellebbezési jogukkal. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a harmadfokú eljárásban előterjesztett indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál, hogy a vádlottal szemben szabjon ki végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést, egyben a védelmi fellebbezéseket utasítsa el.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: ugyeszseg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.