15 milliárd forint adóbevételt vár 2023-ban a kormány a médiacégek reklámbevételeinek megadóztatásából, bár a szektorban extraprofit legfeljebb a kormánybarát médiumoknál fedezhető fel. A magyar reklámpiacot letaroló globális szereplők, mint a Google és a Facebook megadóztatása kétséges, és tovább szűkíti a hazai szereplők mozgásterét az óriásokkal szemben.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Nem csak a reklám iparra kivetett extra adó vonatkozásában hazudik a kormány , hanem a többi iparágra kivetett külön adónál is ahol az adó kiszámítása az árbevétel növekedés és nem a profit növekedés.Az Orbán kormány szerint az árbevétel növekedés egyenlő az extraprofit növekedésével. Itt kell megemlíteni azt hogy a kiskereskedelemben , a telekommunikációs cégeknél , a gyógyszeriparnál például , az árbevételt a kormány egyes intézkedései okozzák, és a többlet bevétel nem egyenlő a profit növekedésével, különösen nem az extraprofit növekedésével.Az is zavaró, hogy vannak olyan cégek mint a Szerencsejáték ZRT, vagy az építőipar ahol az árbevételek szintén nagyban nőttek , az utóbbinál biztos hogy kormányzati beruházások növekedése miatt, de itt nem látta a kormány indokoltnak az árbevétel növekedése miatti extraprofit külön adóztatását.Ugyan csak nem adóztatta meg az extra jövedelmet termelő azon cégek tulajdonosait akiknek a vagyona a járvány és a háború idején több tíz milliárdokkal nőt a profitjuk, a jövedelmük.Vajon miért?
durbincs
@kereső:Mert maga csak mint @Clavigo: @Horizont: @sgl: a legesleg legtompább fakések az 50IQ-s fiokba ? @Gazella: az 50Iq-s se mondjuk 1éles Sollingen a majomhimlős farturos AZOVISTA @Dr. Proktor:fajanszról meg ne is beszéljünk?
durbincs
@csak húgy...: erre maga tócsát vizelt maga alá ? Azt @gina_cat: + @telegdilaci: regten meg is hempergödzött benne ? a spur @sgl: @percsi: @jesz: @Clavigo: @Toller Béla: @Havanagi: @Horizont: @kisfalud: @T-Boly: +még ivott is belőlé ?
@telegdilaci: @surdilloFUJT: @Nyírfa: + @Eladott Ország: a félbolond +az AZOVISTA náci @RonaGyuri:?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.