A zivatarveszély miatt az egész Dunántúlra, Pest megyére és az északi megyékre van kiadva elsőfokú figyelmeztető előrejelzés. Kedden már nyugodtabb, de a hétfőinél pár fokkal kicsit hűvösebb idő várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn eleinte jobbára napos idő várható, majd késő délelőtt északnyugat felől egy gyengülő hidegfront szakadozott felhőzete érkezik, amely délkelet felé húzódik.

32 fok és zivatarok, ez várható hétfőn

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hatására – főként délután – kedvező feltételek lesznek zivatarok kialakulására a Dunántúl nyugati felén. Alacsonyabb valószínűséggel a Dunántúl keleti felén, illetve az Északi-középhegység térségében is előfordulhat egy-egy góc. A cellákhoz viharos (60-80 km/h) széllökés, jégeső (~1-2 cm) és intenzív csapadékhullás (15-20 mm) társulhat. A délnyugati országrészben a délután folyamán egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt. Estére fokozatosan stabilizálódik a légkör.

Az északnyugati, északi szél sokfelé megerősödik, néhol viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű. Késő estére 17 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfőre a meteorológiai szolgálat a zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Tolna kivételével az egész Dunántúlra, valamint Pest (benne Budapest), Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre.

Hétfő este derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Késő estig mindenütt lecsengenek a záporok, majd az éjszaka további részében csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél néhol élénk marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul.

Kedden a sok napsütés mellett délután átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható. Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet délután 22, 27 fok között várható.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.