Élénk a forgalom a fővárosba vezető utakon.

Az Útinform június 13-án, hétfőn reggel 6:57-kor kiadott jelentése szerint a következő a helyzet a magyar utakon:

- Baleset történt az M3-as autópálya Budapest felé tartó oldalán, Bag térségében. A 39-es km-nél sávzárásra és jelentős torlódásra készüljenek az arra közlekedők!

Baleset nehezíti a közlekedést az M3-as sztrádán Bagnál Budapest felé

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

- Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon. Telítettek a sávok az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé. Sokan haladnak a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól, a 11-es főúton, Leányfalu és Szentendre között, a 31-es főúton Maglódtól, valamint az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába.

- Az M1-es autópályán, Győr elkerülő szakaszán javítják a burkolatot, ezért a 123-as és a 125-ös km között terelést építettek ki. A Budapest felé vezető oldalon a belső sávon és az ellenkező oldal belső sávján lehet autózni, míg Hegyeshalom felé a külső és a leállósáv járható.

- A Dunakanyarban, a 12-es főúton Nagymaros és Zebegény között az elmúlt napokban, a hirtelen lezúduló csapadék miatt nagy mennyiségű sár és hordalék került a burkolatra, ezért a 18-as km-nél a főutat lezárták. A 7,5 össztömeg alatti, illetve a 2.8 m-nél alacsonyabb járművekkel a Kóspallag és Márianosztra közötti összekötőúton kerülhetnek. Az ennél nehezebb gépjárművekkel Hont felé, Kemence településen keresztül juthatnak el.

- A 611-es főúton Kaposszekcső belterületén, a 4-es km-nél a korábbi hirtelen lezúduló csapadék miatt megrongálódott a burkolat. A főutat lezárták, a forgalmat Dombóvár illetve Nagyberki felé terelik.

Katonai menetoszlop Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben

Katonai menetoszlopra kell számítani 2022. június 13-15. között Hajdú-Bihar- és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék útjain.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Forrás: utinform.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.