A cseh SPD kiléptetné Csehországot az Európai Unióból, nemet mond az euróra, zéró toleranciát hirdet bevándorlás-ügyben, visszahívhatóvá tenné a politikusokat, minden fontos kérdést közvetlen népszavazással döntene el, ám elnöke egy japán származású milliárdos Tomio Okamura.

Szijjártó nacionalista, EU ellenes, szélsőjobboldali politikussal parádézott Budapesten
Kép: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter bátran osztotta meg gondolatait a politikussal kapcsolatban, és elmondta, hogy szerinte Tomio Okamura, a cseh SPD párt elnöke egy bátor politikus.

Többször kiállt Magyarország mellett, amikor mások folyamatosan támadtak minket. Ezért nagyon örültem, hogy ma személyesen látogatott meg Budapesten.

- tette hozzá Szijjártó, aki elmondta azt is, hogy egyetértettek a V4-es együttműködés fontosságában, a migrációval szembeni fellépés szükségességében és abban, hogy országunk energiaellátását nem kockáztathatjuk.

Tomio Okamura egy populista és politikai vállalkozó (az SPD egyik az ő bizniszének projektje), semmit sem tett az országomért, csak gyűlöletet propagál. Ő még rosszabb mint Andrej Babiš a volt miniszterelnök és az "ANO" mozgalma.

- írta a miniszternek egy cseh kommentelő.

Politikai pályafutása még a 2010-es években kezdődött, ám 2015 májusában Okamura új politikai csoportosulást alapított a Cseh Képviselőházban, a Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) keretein belül, amely kemény euroszkeptikus , bevándorlásellenes és közvetlen demokráciapárti párt. Az SPD a Nemzetek és Szabadság Európájáért Mozgalom európai parlamenti szövetségen keresztül szövetségese a francia nemzeti gyűlésnek .

Egy 2017 februári felmérés szerint Okamura 35 százalékkal a második legnépszerűbb politikus volt Csehországban, Andrej Babiš után, ám a 2017-es választásokon csak 10% körüli eredményt értek el. 

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fergeteg
Júúúúúúúúúúúúújjjjjjj El kell ájulni. mi ? Ekkora hírt.
Nacionalista. ez igen. Magyarországon vagyunk nem Neederlandon.
simmering73
Anyám borogass. Egy jakuza a legnépszerűbb a cseheknél?
balos
@Maccska: A szájerrel egyeztettél?Vigyázz,mert a kövér levonja a pótlékodból!
ómió
Na, de, efftársak! Ti meg a bolsevista-nyilas jobbikékkal "koalícióztatok"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.