A Hortobágy EC-nek éjfél után nem sokkal kellett volna Záhonyba érnie. A vasárnap bekövetkezett felsővezetékszakadás miatt még hétfőn is több járat módosítva közlekedik, vagy kimarad.

A Mávinform hétfő reggel 5:51-kor közölte a Facebook-oldalán, hogy a Hortobágy EC (EC 149, ez a Bécsből Záhonyba tartó vonat) az újszászi felsővezetékszakadás miatt 6 órás késéssel érkezik hétfő reggelre be Záhonyba. Emiatt az eredetileg Záhonyból 4:05-kor Budapesten át Bécsbe induló Hortobágy EC (EC 140) várhatóan 3 órás késéssel közlekedik.

"Hétfő reggel az újszászi felsővezetékszakadás miatt 6 órás késéssel érkezik a Hortobágy EC (EC 149) szerelvénye Záhonyba, ezért az eredetileg Záhonyból 4:05-kor Budapesten át Bécsbe induló Hortobágy EC (EC 140) várhatóan 3 órás késéssel közlekedik"

- áll a bejegyzésben.

Hat órás késést szedett össze egy vonat az újszászi felsővezetékszakadás miatt – hétfő délutánig tarthat a káosz

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A vasárnap bekövetkezett felsővezetékszakadás alaposan felborította a menetrendet (amit a több évtizedes mozdonypark miatti járműhibák is folyamatosan próbára tesznek a nyári idényben), a Mávinform egy másik, ugyancsak hétfő reggeli bejegyzése szerint több járat kimarad, vagy módosítva közlekedik még hétfőn is a probléma miatt.

"Tápiógyörgye és Újszász között hétfő délutánig csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, az elővárosi járatoknál vonatkimaradásokra és a szerelvényfordulók miatt késésekre kell számítani. A távolsági vonatok kerülő útvonalon, Cegléd felé közlekednek.

Kimaradó vonatok a szolnoki térségben:

- a Szolnokról 4:23-kor a Keleti pályaudvarra induló G60-as (3349)

- a Szolnokról 4:50-kor Nyíregyházára induló személyvonat (6120)

- a Nagykátáról 4:14-kor Szolnokra induló S60-as (3310)

- a Nagykátáról 6:01-kor a Keleti pályaudvarra induló G60-as (3679)

- a Nagykátáról 7:01-kor a Keleti pályaudvarra induló G60-as (3637)

- a Ceglédről 6:54-kor Szolnokra induló S50-es (2612)

A Keleti pályaudvarról 5:10-kor Szolnokra induló S60-as vonat (3330) csak Sülysáptól közlekedik.

A Budapestről Szolnokra vagy Szolnokon túlra utazóknak javasoljuk, hogy a Nyugati pályaudvarról, Zugló megállóhelyről vagy Kőbánya-Kispestről a ceglédi vonalon közlekedő vonatokat vegyék igénybe.

A Hatvan-Szolnok és a Vámosgyörk-Szolnok vonalon már nem kell késésekre számítani"

- olvasható a bejegyzésben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.