Elég borúsan látja a közeljövőt. 

A zenész szerint hamarosan sokan a megélhetésért fognak küzdeni a jelenlegi helyzet miatt, és semmi pénz nem marad majd a kultúrára és szórakozásra. Erről is beszélt a a Napunk.sk-nak adott interjúban a Művészetek völgyében.

Lovasi András szerint az emberek éhezni fognak ősztől, semmi pénzük nem lesz

Fotó: MTI/Varga György

Lovasi szerint a katatörvény módosítása csak egy újabb csapás a szórakoztatóipar számára, szerinte „fekvő emberbe ekkorát még nem rúgtak bele“.

"Attól tartok, hogy azok az idők térnek most vissza, amikor a 90-es évek elején milliók egzisztenciája került veszélybe, és az addig is meglévő szegény réteghez lecsúszott a kádárizmusból visszamaradt kispolgárság egy jelentős része – és megint hárommillió koldus országa lettünk"

- mondta a zenész a lapnak.

A Kispál és a Borz egykori frontembere szerint a fizetések fele el fog menni a rezsire, emiatt kereslet sem biztos, hogy lesz a művészetekre. Az olyan „luxuskiadásokra”, mint az utazás vagy a kultúra már nem lesz pénze az átlagmagyarnak, sőt, sokan „a puszta megélhetésükért fognak kaparni”.

"Ráadásul ez a válság még bőven súlyosbodhat, miközben a jobboldal dominanciája már most is a 20-as, 30-as éveket idézi. Nem véletlen, hogy a Fidesz mostanra a központi propaganda részévé tette azt, amit mondjuk tíz éve még csak a szélsőjobbtól hallhattunk. Egyre inkább tolják az összeesküvés-elméletekkel megtámogatott, egyre vállalhatatlanabb, akár rasszista kijelentéseket. Valószínűleg azért, mert erre vevő a magyar lakosság, amit én szomorúan veszek tudomásul"

- tette hozzá Lovasi.

Az interjúban rákérdeztek arra is, mit gondol az ellenzéki összefogás kudarcáról.

"Közvetlenül a választások előtt azért már lehetett sejteni, hogy matematikai esélye sincs az ellenzéknek. Ami azt illeti, annyira nem is bánom, hogy ennyire leszerepeltek, mert legalább kiderült, hogy semmire sem jók. Ha nyertek is volna véletlenül, pont addig húzták volna, mint a Tanácsköztársaság."

Forrás: 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
De Nancy Pelosi – hamarosan megérkezik Tajvanba...! Oda is ellátogat ma az amerikai képviselőház elnöke...,
Szólnak a légvédelmi szirénák egész Dél-Kínában...!
verőce21
Lovasi csak ne ijesztgessen, hogy majd "3 millió koldus országa leszünk" KATA miatt, amikor lipsijeink szerint már rég azok vagyunk...!

Legalább egyeztessetek gyerekek...! :)
ómió
A legfrissebb "efftársi álláspont" szerint!? Akkor, még nincs baj!
csak úgy....
@verőce21: @ómió: ez itt a rövidlátók clubja? :)
verőce21
@csak úgy...: Az előrelátóké...!
Amibe te fogyatékosként...hát...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.