A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia vezetősége kiállt a kirúgott vezető mellett.

Mint az köztudott, Karsai György egyetemi tanárt, doktori iskolai vezetőt, egyben az Akadémia címzetes tagját a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, Rátóti Zoltán 2022. augusztus 26-án indoklás nélkül elbocsátotta.

Karsai György több mint negyedszázadon át az SZFE szellemi arculatát meghatározó oktató volt.

Néhány hónap múlva tölti be hetvenedik életévét, amikor a hatályos jogszabályok szerint egyetemi tanárként nyugdíjba kell vonulnia, és ami után professor emeritusi kinevezés illette volna meg.

Karsai György 1996-tól tanít a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, hivatalosan 2014 óta vezeti a Doktori Iskolát. Rátóti Zoltán rektor múlt pénteken közölte vele, hogy a továbbiakban nem számítanak a munkájára.

Forrás: 24.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Az efftársi szolidaritás megkívánja!
ómió
@Clavigo: Nyugi, nyomi! Szedáltasd magadat!
117
Kinevezték az SZFE doktori iskolájába a nyelvtudomány Nógrádi Györgyét, veszélyben az SZFE doktori iskola akkreditációja (szomorúnagyonhosszúcíműposzt)

Karsai Györgyöt, M. Tóth Gézát és Balázs Gábort is eltávolították az SZFE doktori iskolájából, és kinevezték Balázs Géza “nyelvészt”, aki a szakmában közröhej tárgya, tudományos munkássága nincs, ezzel szemben olyan politikai háttere van, mint Nógrádi Györgynek.

Mellékelem a Magyar Akkreditációs Bizottság 2022. július nyolcadikai ülésének jegyzőkönyvét.

A határozatban le van írva:

” A pótolandó hiányosságok felsorolása az
I.2. fejezetben található; amennyiben ezek pótlása nem történik meg az előírt határidőre, a
MAB megvonja az akkreditációt a doktori iskolától.”

Aki azt gondolja, hogy Orbánék majd szétcsapnak az akkreditációs bizottságban… Egyszer már megtörtént és azonnal felfüggesztették Magyarország nemzetközi akkreditációs tagságát, erre a rezsim visszakozott, ugyanis ennek igen szomorú következményei lehettek volna. Az MAB Schmidt Máriáék miatt simán megvonta a PPKE Politikaelméleti Doktori Iskolájának az akkreditációját 2020 februárjában, nem tűnnek szívbajosnak.

Balázs Gézának a színházművészethez sincs semmi köze, nemcsak a nyelvtudományhoz, a kinevezése veszélybe sodorja az SZFE doktori iskolájának működését. Megdöbbentő a rezsim pribékjeinek cinizmusa.

P.S Ha EP élne… De nem él. Kivasaltam, szépen összehajtogattam magyarságom és eltettem egy fiókba. Amíg ezek a borzalmas alakok jelentik az “édes hazát”, én csak egy magyarul beszélő askenázi zsidó leszek.

www.orulunkvincent.hu/kineveztek-az-szfe-doktori-iskolajaba-a-nyelvtudomany-nogradi-gyorgyet-veszelyben-az-szfe-doktori-iskola-akkreditacioja-szomorunagyonhosszucimuposzt/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.