Beömlő víz, penészszag, felpúposodott laminált padló, villanyvezetékekből és lámpatestekből folyó víz, pocsolyák és hiányzó fűtés.

Katasztrofális helyzet alakult ki a gödöllői gimnáziumban

Fotó: Facebook

Ez ma a gödöllői Török Ignác Gimnázium, az ország 13. legjobb gimnáziuma – aminek az épülete állítólag alkalmas a jelenléti oktatásra – olvasható a város Facebook-honlapján.

A hétfő reggeli eső miatt azonban nem csak az iskolai rész (nem először!), hanem a város által üzemeltetett Kalória Kft. konyhája is az „özönvíz” áldozata lett. A hét további napjaira pedig szintén esőt jósolnak a meteorológusok.

A Kalóriánál 3x200 amperes áram és 380V feszültség is van, Hatolkai Máté, a Kalória Gödöllői Gyermek- és Közétkeztetési Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a konyha a helyreállításig nem tud működni.

Számos irodaeszköz tönkrement, eláztak az élelmiszerek, és bőven lehetne még sorolni. Fábián Bertalan, a gimnázium igazgatója hétfőn minden gyereket hazaküldött. A felújítás alatt álló épület teteje hiányzik a fóliázás pedig nem tudja megállítani a vizet.

A Kalóriának körülbelül ez napi 1,5 millió forint kárt jelent, de a családok szempontjából nagyobb gond, hogy a Török Ignác Gimnáziumba 730 gödöllői és környékbeli gyerek jár, a Kalória konyhája pedig minden nap 1300 adag ételt állít elő nem csak a törökösöknek, hanem a Református Líceum, a Madách, a Szent Imre és a Montágh iskola diákjainak.

A mai napon a gimnázium és a líceum tanulóinak nem megoldott az étkeztetése, a többi iskola meg fogja kapni az ételeket, a Kalóriának a régi Sony épületében működő konyhája tudja pótolni a kieső mennyiséget.

Címlapkép: Facebook

Forrás: Facebook

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
"Felújítás alatt álló épület"??? A nyarat átaludták?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.