Északon és nyugaton azonban esőre, záporra, egy-egy zivatarra is lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok, de az északkeleti, északi megyékben marad a borult, egyes részeken tartósabban párás idő. Az ország többi részén változóan felhős időre van kilátás több-kevesebb napsütéssel.

25 fok is lehet hétfőn

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Este északnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és akkor az északi valamint a nyugati tájakon helyenként eső, zápor is előfordulhat, egy-egy zivatar is előfordulhat. A déli, délnyugati szél a déli országrészben időnként megélénkül.

Zivatarveszély miatt a meteorológiai szolgálat Vas és Győr-Moson-Sopron megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést. Tartós és sűrű köd miatt Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest (benne Budapesttel), Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre van kiadva elsőfokú figyelmeztető előrejelzés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn az ország nagyobb részén 19 és 25 fok között alakul, de a tartósan felhős, párás északkeleti, északi részeken csak 14, 18 fok lesz. Késő estére 12, 18 fok közé hűl le a levegő.

Hétfő estétől többnyire erősen felhős vagy borult idő lesz, de kezdetben délen helyenként csak vékony fátyolfelhőzet takarja majd az eget. Párássá válik a levegő, ködfoltok is képződnek. Késő este az északi országrészben előfordulhat helyenként eső, zápor, de egy-egy zivatar sem kizárt. Kedd hajnalban már délnyugaton is lehet csapadék. A délnyugati szél északnyugatira, nyugatira fordul, és időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között várható.

Kedden délelőttig nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Pára-, ködfoltok is lehetnek. Délutántól északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap. Több helyen előfordulhat eső, zápor, majd a délutáni óráktól csökken a csapadékhajlam. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül. Hajnalban 7 és 14, délután 15 és 22 fok közötti hőmérsékletet mérhetnek.

Forrás: met.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Asszem, ha ilyen szép idő lesz, elmegyünk ma valamelyik Arborétumba a kislányokkal...
simmering73
@verőce21: Végre. legalább lesz egy jó napotok. Meg nekünk is.
verőce21
Telóról azért rátok nézek, nehogy cincogjatok...! :)
csak úgy....
@verőce21: ha medvével találkozol, akkor ne politizálj mert leszedi a buta buksid!
az erdélyi fidesz szavazókat sem csípik a macik.
csak úgy....
@verőce21: bevásárolni küldött a nedves feleséged az arborétum helyett, te mimóza humorú buta faß? :) okos asszony esete a másra használhatatlan hülye férjével...,gondolom több volt a kérö,mire hazataláltál mint odüsszeuszéknál itakában...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.