A II. kerületben és Újbudán is drágább kategóriába soroltak át területeket, Józsefvárosban pedig a Rákóczi téri mélygarázs díját emelték – írja a hvg.hu

A fővárosi közgyűlés egy ellenszavazat mellett, 29 képviselő támogatásával elfogadta a parkolási rendelet módosítását csütörtökön, ennek nyomán többet kell majd fizetni a parkolásért jónéhány helyen.

Többek közt a II. kerületben, ahol január 1-től "C" várakozási övezetbe sorolják a Gábor Áron utca – Szilágyi Erzsébet fasor – Lotz Károly utca – Pasaréti út – Gábor Áron utca – Pusztaszeri út (beleértve a Felső Zöldmáli szervizútszakaszát is) – Alsó Zöldmáli út – Pusztaszeri út – Csejtei utca – Józsefhegyi utca – Szemlőhegy utca – Áldás utca – Eszter utca – Alsó Törökvész út – Bimbó út – Alvinci út – Lévay utca – Fillér utca – Lórántffy Zs. utca – Hermann Ottó utca – Radna utca – Pasaréti út által határolt területet, beleértve a határoló utakat és tereket, és "B" várakozási övezetbe kerül a Szépvölgyi út 52-66. szám alatti szakaszokkal körülhatárolt terület.

Elfogadták az új rendeletet, ezekben a kerületekben kell még többet fizetni a parkolásért

Fotó: 123RF.com

Az újbudai polgármester kezdeményezésére az Etele tér környéke – a bevásárlóközpontra tekintettel – a "D" övezetből "C" övezetbe került át, így ott a parkolás óránként 100 forinttal kerül majd többe. Erre – mint írták – azért van szükség, mert a bevásárlóközpontban magasabb a parkolási díj, mint a közterületen, így a közterületi telítettség a lakossági várakozást nehezíti.

A VIII. kerületben és a Margitszigeten is szűkülnek a lehetőségek, erről a hvg.hu cikkében olvashatnak bővebben.

Forrás: hvg.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
"Emelnek" az efftársak!? "Naccerű"! Hadd "élvezzék" a választóik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.