Csütörtökön a józsefvárosi képviselő-testület megszavazta az ingyenes lakossági parkolást átalakító, lényegében megszüntető előterjesztést, amit Pikó András kerületi polgármester és Rádai Dániel momentumos alpolgármester nyújtott be közösen.

Januártól a lakóknak is fizetős lesz a parkolás a Józsefvárosban

Fotó: 123RF.hu

Az előterjesztéshez érkeztek módosítók, de azokat nem szavazták meg, így az eredeti szöveg szerint a lakossági parkolási engedélyek támogatása az eddigi 100 százalékról 80 százalékra csökken az első autó esetén, másodiknál pedig ez akár 50 százalék is lehet. A Színes Józsefváros azt írja a Facebookon, hogy az ősztől megújuló fővárosi parkolási zónákhoz alkalmazkodva Józsefvárosban a lakossági parkolási engedélyeket a kerületben lévő „A”, „B” és „C” zónák alapján határozzák meg. Aki az „A” zónában lakik, az évente lakásonként az első autóra 30 000 Ft-ot, a „B” zónában 24 000 Ft-ot, a „C” zónában 18 000 Ft-ot fizet. Változtatnak azon is, hogy nem lakosokra, hanem lakásokra korlátozzák a parkolási engedélyek kiadását. A második autó tehát parkolási zónától függően ezután 75 000, 60 000, illetve 45 000 forint éves díjjal jár a kerületben.

Arról, hogy milyen kedvezményeket vehetnek igénybe többek között a nagycsaládosok és a nyugdíjasok, a Telex.hu cikkében olvashatnak. 

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Geci Fideszes banda mindig meghurcolják a kisembereket !
Ja hogy ezek nem is Fideszesek?Már meg sem lepődök! Ezek is ugyan olyan tyúktolvaj banda mint a Fidesz csőcselék! És ezekre kellene szavazni? Nevetséges és szánalmas!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
na ez egy olyan döntés, aminek sokan tapsikolnak, sokan meg dühöngenek..

Már csak az a kérdés mivé fajul ez a döntés?...mert hogy ezt nem hagyják annyiban az érdekelt felek, az biztos...a bérházak gangjai hangosak lesznek a lófasztól, meg a kurvaanyátoktól...
Baker
@jesz: ...majd szépen befizetik a díjat :)
A kutya vonítás sem hallik a Holdig!
ómió
Ez lesz ott a "megérdemelt efftársi"...!
Málna
A teljes parkolási rendszert gusztustalannak tartom...Azért fizetni, hogy meg tudj állni az autóddal. Semmit nem kapsz a pénzedért.
simmering73
@Foxley: Életvitelszerűen ott laksz benne?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.