A 11,5 kilogrammos PB-gázpalackok árát hatóságilag szabályozták, csakhogy jelenleg nem lehet kapni ilyen kiszerelést, csak olyat, ami más kiszerelésű és drágább.

A Párbeszéd törvényjavaslatot nyújt be a PB-gázpalackok hatósági áras szabályozásáról – közölte Berki Sándor, a párt országgyűlési képviselője vasárnapi online sajtótájékoztatóján az MTI híre szerint.

A hagyományos PB-gázpalackok hatósági áras szabályozásáról ad be törvényjavaslatot a Párbeszéd

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az ellenzéki politikus azt mondta: a jogszabályok szerint jelenleg a 11,5 kilogrammos gázpalack nem kerülhet többe a 2012. december 1-jén alkalmazott ár 90 százalékánál.

Berki Sándor szerint azonban jelenleg a piacon nem lehet kapni ezt a terméket, csak a drágább, más kiszerelésű palackokat. A probléma sokakat érint, mert több százezren használnak PB-gázpalackot Magyarországon – fűzte hozzá.

A Párbeszéd javaslatát ismertetve kiemelte: a földgázellátásról szóló törvényt szeretnék úgy módosítani, hogy a hatósági ár minden töltőtömegű palackra vonatkozzon.

Ha a kormány leszavazza a javaslatot, azzal azt bizonyítják, hogy mennyire "kétszínűek és cinikusak" – fogalmazott Berki Sándor.

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
5175 ft-ról 7800 ft-ra emelték, miközben a töltőmennyiséget csökkentették.
Kapanyél
@simmering73: Felénk 9600! Megjegyzem gyártó függő, az olcsóbb (flaga) borzalom! Úgy kell kikönyörögni a gázt a palackból, de sokszor csak kormol, vagy folyik a víz a gáz helyett. Talán a Mol és a Príma még elfogadható, de az meg 10,6 kg töltősúlyú!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.