A legtovább az északi területeken maradhat meg a köd, maximum 12 fok várható napközben, több helyen lehet szitálás vagy gyenge eső.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a látási viszonyok javulnak, a rétegfelhőzet pedig dél, délnyugat felől egyre nagyobb területen feloszlik, így többfelé kisüt a nap. A meteorológiai szolgálat a tartós és sűrű köd miatt Vas, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Pest (benne Budapesttel), Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki. 

Az ország felén ködös lesz a vasárnap

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Naplementéig Budapest környékén és az Északi-középhegységben maradhat végig borult, párás az idő, és ott szitálás, esetleg gyenge eső is előfordulhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között várható, de a tartósan borult helyeken ennél kissé hűvösebb, míg a szelesebb délnyugaton néhány fokkal melegebb lehet. Késő este 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap éjjel fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, hétfő reggel már csak a Tiszántúlon maradhatnak kevésbé felhős körzetek. Az éjszaka első felében északon, északkeleten lehet szitálás, kisebb eső, majd hajnalban nyugat felől megnövekszik a csapadékhajlam. A déli, délnyugati szél élénk, a Dunántúlon olykor erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között várható, a szelesebb Dunántúli tájakon lesz majd enyhébb az idő.

Hétfőn az előrejelzés szerint nagyrészt borult lesz az ég, de reggel a Tiszántúlon még szakadozottabb lehet a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor. A déli, majd a Dunántúlon az északi, északnyugati szél több helyütt megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között alakul, délkeleten lesz enyhébb, északkeleten hűvösebb az idő.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.