A decemberi inflációs adatokon rengeteg minden áll és bukik.

Csütörtökön sok minden eldől a magyar gazdaság számára – Fontos adatközlés érkezikPexels/Pixabay

A héten teszi közzé az amerikai adminisztráció a decemberi inflációs adatot, ami jelenleg a legfontosabb makrogazdasági adat – mutat rá a portfolio.hu. Mint ismert, az amerikai részvénypiactól az európai kötvénypiacon át a forintig mindent megmozgathat a csütörtöki adatközlés.

Emellett a decemberi magyar inflációt is ezen a héten teszik közzé, fontos hét vár tehát ránk.

Hétfőn a novemberi ipari termelés alakulását ismertük meg a KSH jóvoltából. A külkereskedelmi mérleg alakulásáról itt írtunk részletesen. 

Szerdán a Pénzügyminisztérium közli a tavalyi évi államháztartási egyenleget, illetve egy kínai inflációs adat is érkezik még decemberből.

Csütörtökön jön az említett amerikai inflációs adat, és ugyanebből a hónapból egy államháztartási adatközlés is érkezik. Idehaza a KSH a hazai turizmus novemberi számait ismerteti.

Pénteken a magyar inflációt ismerteti a KSH, emellett jön a novemberi ipari termelés második becslése (érdekesség, hogy az első becslést is a héten ismerteti a hivatal), az MNB a mérlegadatait közli, pénteken pedig az amerikai Michigan-indexre kell figyelni, amely immár a januári hangulatról árulkodik a világ vezető gazdaságában.

Forrás: portfolio.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Remélem jön a negyedik negyedévi GDP növekedés adata is , és akkor már nem takargathatja a kormány és maga a nagy nyugdíjas érdekvédő Orbán Viktor sem ,hogy miért 10 ezer forint nyugdíjprémiumot fizettek a "megbecsült" időseknek akkor amikor a KSH adatai szerint a tavalyi negyedéves adatok szerint a GDP az első három negyedévben 8,2%-kal, 6,4%-kal és 4,2%-al nőtt!Lelepleződik egy újabb kábítása,hazugsága a doktorminiszterelnőkúrnak, éls újra bebizonyosodik hogy a mi országunk nem jogállam, mert a kormányfő nem a törvények szerint rendelkezik, a hasára üt és azt mondja 10ezer!
Fenyöfa58
@drrotf: Nem értem mit aggodsz !! ORBANISZTÁN VILÁG HATALOMRA TŐŐR!!! dr FELCSUTHY ormányos vigyor KOLOMPOLÁSÁVAL !!!
drrotf
@m73: Mitől kellene nyugodnak lennünk?Attól hogy Orbán megint hazudott egyet, hogy hogy megvédi a nyugdíjasokat, és közben meg átvágja őket a nyugdíjukkal kapcsolatos pénzek kiszámításában, akkor amikor márciustól az havi jövedelme eléri az 5 milliót?A nyugdíjasok érdekvédelmi szervezete meg csak hallgat és asszisztál ehhez az aljas magatartáshoz.Ha azt látnám , hogy ez a szervezet minden jogtalan intézkedést észrevételez és kiharcolja a jogos járandóságot akkor a fene sem lázongana , de így hogy ezek a nem tudom kik által megválasztottak csak ülnek a babérjaikon , így felforr az ember vére, és azt mondja hogy ezt a pofátlanságot már csak azért is szóvá teszem!
Néro2
A Nemzethy Nagy Matyar Gazdaság már rég eldőlt. No nem úgy mint mint egy 200 éves tölgyfa hatalmas puffanással hanem
csak egy sóhajnyi reccsenéssel ahogy egy birkacsorda észre se véve letaposta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.