A Momentum közleménye szerint az árstopokkal a Fidesz csak annyit tudott bebizonyítani, hogy egyáltalán nem ért a kormányzáshoz.

Felszólították az Orbán-kormányt: töröljék el az ársapkákat

Alaptétel, hogy a hatósági árak hiányt okoznak, az alternatív és kiegészítő termékek árát pedig felhajtják. Orbán Viktor azonban mindennel és mindenkivel szembemenve mind az élelmiszerekre, mind a benzinre a szocialista tervgazdálkodás egyik ismert eszközét alkalmazta.

Az elmúlt hónapok megmutatták a valóságot:

az ársapkák nem működnek, pusztán tüneti kezelések.

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese és Ilyés Márton, a párt elnökségi tagja és gazdaságpolitikusa a mai napon felszólította a kormányt arra, hogy töröljék el az ársapkákat és helyette nyújtsanak hatékony, célzott segítséget élelmiszer-utalványok formájában.

Mondjuk ki az igazságot: az árstopok nem működnek. Hiány van az árstopos élelmiszerekből és ezért kell több mint 40%-kal többet fizetnünk a boltokban. Ezért drágul minden, amin nincs a káros hatósági ár

– mondta Bedő Dávid, a szocialista tervgazdálkodás akkor sem működik, ha azt narancssárgába öltöztetjük.

Ilyés Márton kiemelte, hogy az árstopok csak gerjesztik az inflációt, ezért történik az, hogy míg az EU-ban csökken és már csak 9%-os az infláció, addig idehaza folyamatosan nő és 21%-on áll jelenleg.

A Momentum szerint célzottan kellene támogatni a családokat:

felszólítjuk a kormányt, hogy törölje el az árstop-politikát, és helyette az extra ÁFA-bevételekből adjon élelmiszerutalványt a családoknak.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Naív gondolat. Orbán lassan 1 milliárd hitelért felajánlja az országot biztosítékul, semmiféle racionális dolgot nem fog csinálni. A sok majomutánzatnak a "kormányzati munkája" kimerül a veszteség csökkentésében, hiszen azt mégsem mondhatják ki, hogy elindult a gazdasági ellehetetlenülés. Mert ennek a bejelentése után öt perccel megindulna a NEResek menekülése külföldre. De addig is szeretnének még az összes guruló ötforintosért is lenyúlni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@m73: Én is az voltam, tudod, de amint láthatod, messze nem bérkommentelő. Vannak gondolkodásra is képes emberek párthovatartozástól függetlenül, csak van, hogy idő kell hozzá hogy rájöjjenek dolgokra:-)
simmering73
Látom kinyitott a polgári ökörkör. Az összes tébolyult hülye fideszes itt acsarkodik.@KisTehen: 17:24 olcsón vesszük a ruszkiktól az olajat? mégis Itt a legdrágább a benzin, te marha.
Tunes1106
@simmering73: A cigány olcsón veszi csak mi kapjuk drágán! Senki nem tudja rajta kívül mennyit fizet érte. Velünk finanszíroztatja az eus pénzhiányt!
jáger laszló
Az árkucsmák szart sem érnek,mert a bolti forgalom döntő többségét nem ezek a termékek teszik ki!
A nem kucsmás termékek ára pedig az egekbe szökött Lásd a ,kenyér,tej,tejtermékek... árát!!
csak ennyi
barátiléag
J.L.
Terminátor
A lényeg az, hogy a fideszyik milliárdosok olcsón vegyék a farhátat meg a többi kucsmás terméket.
Egészségükre!
ómió
Az efftársak, bizony, "életüket és vérüket" ajánlják a "szent piaci árakért"! Ja, meg, hogy általuk vinnyogva többet mutogathassanak a "Zorbánra"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.