Kedden is hasonló időjárás várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, főleg délután néhol már elvékonyodhat a felhőtakaró. Többfelé várható csapadék, amely fokozatosan északkelet, kelét felé helyeződik.

Esővel indít a hétfő, de a hegyekben havazhat is

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az előrejelzés szerint Zala és Somogy megyékben a déli órákig kitarthat a csapadéktevékenység. Ezeken a területeken az eddig már lehullott mennyiséggel a 24 órás csapadékösszeg meghaladhatja a 20 millimétert. Erre a két megyére a fentebb írtak miatt a meteorológiai szolgálat elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki.

Hétfő hajnaltól kezdetben a Nyugat-Dunántúl magasabban fekvő területein, majd napközben fokozatosan a Dunántúli-, illetve Északi-középhegység csúcsain is havazásba válthat a csapadék, így ezeken a területeken néhány centiméter, olvadozó hóréteg kialakulhat.

A délies szél nagy területen megélénkül, délkeleten meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között valószínű, délkeleten lesz enyhébb az idő. Késő este 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Hétfő estétől összességében erősen felhős vagy borult lesz az ég, de szakadozások, vékonyodások előfordulnak majd. Az éjszaka első felében átmenetileg csökken a csapadékhajlam, majd délnyugat, nyugat felől ismét egyre többfelé várható csapadék. Általában eső valószínű, de az Észak-Dunántúlon, hegytetőkön havas eső, hó is előfordulhat. A déli, délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között várható.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, de átmenetileg akár nagyobb területen is szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet. A délnyugat felől érkező csapadékhullámok között napközben akár hosszabb szünet is lehet. Általában esőre számíthatunk, halmazállapot-váltás legfeljebb a magasabb hegycsúcsokon, esetleg az Alpokalja térségében lehet. A déli, délnyugati szél főként keleten megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között várható, délkeleten lesz az enyhébb idő.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.