Arról érdeklődtek az Agrártárcánál, hogy a kormány következő ülésén napirenden lesz-e az élelmiszerárstop, és mérlegeli-e a kabinet, hogy az április végi határidő előtt kivezeti.

Ez sokakat érint! Az árstopról tett fontos bejelentést tett az Agrárminisztérium – Itt vannak a részletek!

Egy éve volt parlamenti választás, nem kell már az árstop. Fotó: Pixabay

Az ATV kérdésére az Agrárminisztérium azt közölte, hogy a hatályos döntés szerint április 30-ig lesznek érvényben az árstopok.

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálja az élelmiszer-kiskereskedelmi piaci szektort, hogy az élelmiszerárak kiugró emelkedésében közrejátszhatott-e versenyjogsértés vagy versenytorzulás – írták a tárcától.

Az árszabályozás (hatósági ár) jelenleg az alábbi termékekre terjed ki:

· kristálycukor

· liszt (BL 55)

· finomított napraforgó-étolaj

· sertéscomb

· csirkemell, csirke far-hát

· 2,8 %-os UHT tej

· tyúktojás

· étkezési burgonya

A hatósági árak kérdése azután vált ismét aktuálissá, hogy Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államtitkára hétfőn a költségvetési bizottságban azt mondta az árstopokról, hogy piacgazdaságban normál körülmények között nem célszerűek, de most különleges idők vannak.

A kormány és a jegybank is egyetért abban, hogy az árstopokat ki kell vezetni, a kérdés csak az időpont

– tette hozzá az államtitkár.

Korábban többek között a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is az árstopok kivezetésének aktualitásáról beszélt – írja az Agroinform

Forrás: ATV, Agroinform

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Na ezért nem kapok már 1 hete sertéscombot.
csak úgy....
az az egérke a magyar templom egerét szimbolizálja?
Cappuccino
Tehát ha jól értem április végétől meg szűnik az ár stop. Onnantól biztos, hogy 100% - al felmennek ezen termékek árai és talán már nem lesz hiány cikk. - Mint jelenleg. Mert ugye a benzin ár stop megszűnése után rögtön megteltek üzemanyaggal a benzinkutak. Persze Európa legdrágább üzemanyagával. Ez vár a cukorra, étolajra és az UHT 2,8% - os tejre is. Bár ne lenne igazam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.