A problémák elsősorban a Z-generációt érintik, mivel ők voltak azok, akiket szüleik többnyire magukra hagytak az online-terekben. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, valamint a Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorcium szervezésében a 20. alkalommal tartották meg a Biztonságos Internet Napot a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Forrás: vasarnap.hu
Feltöltő: vasarnap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
„Nem csodálkozhatunk, hogy megnőtt azoknak a száma, akik testkép-, és étkezési zavarokkal küzdenek.”
Nagy a szülői felelősség ebben a témában is!!!
"„Éppen a Z-generáció az, amelyik legkevésbé van tisztába azzal, hogy mennyire manipulált az a világ, amit a közösségi média eléjük tár.”
A szakértő emlékeztetett arra, hogy példamutatóan kell a szülőknek, tanároknak viselkedniük a gyermekek előtt. Emellett bátorította a felnőtteket, hogy nyíltan és rendszeresen beszéljenek a felmerülő problémákról, testképzavarokról, illetve a valódi értékelésnek helyet kell biztosítani az ő életükben. Nagyobb távlatokat is be kell nekik mutatni, hogy lássák, hogy a közösségi média intimitása az agyonfilterezett képekkel csak látszat. Törekedni kell a szülőknek arra, hogy megtanítsák gyermekeiknek azt, hogy megtanuljanak az erősségeikre fókuszálni."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.