Dr. Álmos Péter a Magyar Orvosi Kamara (MOK) alelnöke a kormány egyik propaganda tévéjében beszélt arról hétfőn, hogy a kamara szerint az egészség nem üzlet.

Szétszakad az ország gazdagok és szegények egészségügyére – fideszes tévében magyarázták el, mi a baj a MOK szétverésével

Dr. Álmos Péter angyali türelemmel magyarázott a propagandistának. Forrás: Hír TV

Ez a felfogás pedig komoly érdekeket sért. Az embereket Dr. Álmos szerint a magánegészségügy irányába kényszerítik. A HírTV Napi aktuális című műsorában Dr. Álmos felidézte, hogy 2020. október 3-án abban egyeztek meg Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy a kamara kérésének megfelelően a hálapénz illegális lesz, az orvosok bérrendezése megtörténik, és a harmadik: az egészségügyi átalakításban részt vesznek, bevonják az orvosokat, azokat, akik a betegágy mellett vannak. A covid idején érthető volt, hogy ez nem megy azonnal. Az új kormány felállásával azonban úgy gondolták, hogy ennek itt az ideje, részt kell venniük, erre ígéretet is kaptak – írja az RTL.

Takács államtitkár azt mondta, hogy semmi olyan nem kerül a parlament elé – ez volt az első megszólalása –, ami az orvostársadalom támogatását nem bírja. Ez rögtön a törvénymódosításnál megbukott.

Álmos Péter szerint nem tárgyalások voltak a MOK-kal, hanem az államtitkár elment, és közölte, hogy mi lesz. A kamara pedig jelezte, többször is, hogy mik azok a pontok, amiket elfogadhatatlannak tartanak. Ezek nem változtak meg, ez vezetett oda, hogy a tagság felszólította a kamarát, hogy lépjenek.

Az orvoskamara nagyon demokratikus szervezet. Úgy képzeljék el ezt a küldöttgyűlést, mintha a parlamentben százezer ember ülne, és ők döntenének.

M. Dobos Marianne felmondva a kormánypropagandát, azt állította hogy a megyei kamarai vezetők fenyegették azokat az orvosokat, akik nem értettek egyet a felmondások letétbe helyezésével.

Álmos Péter a kormány alkalmazottját, egy kollegiális vezetőt idézte, aki egy ülésen arról beszélt: aki a kamara akciójában részt vesz, az politikai tettet hajt végre, és nem érdekli, be fogja osztani ügyeletbe akkor is, ha nincsen szerződése. Az ilyen orvosokat pedig erkölcstelen embereknek nevezte a szóban forgó kormánytisztviselő. A MOK-hoz jelzések érkeztek be emiatt, a MOK-nak pedig etikai kódexe alapján indított független vizsgálatot.

„Ilyenkor lépni kell. Tettünk egy panaszt. Talán szokatlan, de az Orvosi Kamara úgy működik, hogy ha valaki tesz egy panaszt, akkor azt egy teljesen független testület bírálja el.„

Dr. Álmos szerint el lehet menni a koncepciós eljárások irányába, de arról van szó, hogy a kamarát megpróbálják elnyomni, mert nagyon komolyan gondolják, hogy az egészség nem üzlet, az állami egészségügynek nagyon erősnek kell lennie.

Úgy látjuk, hogy ez komoly érdekeket sértett – fogalmazott az orvos.

A MOK alelnöke szerint a fő gond, hogy szétszakad az ország gazdagok és szegények egészségügyére. Ezt az orvosi kamara nem szeretné, mert mi erős állami egészségügyet szeretnénk, ahol helye van a magánegészségügynek, de nem úgy, hogy belekényszerítjük az embereket. Mi úgy látjuk, hogy ebbe az irányba megy a dolog

– vezette le a fideszes műsorvezetőnek Dr. Álmos.

Fotó: Hír TV

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ez tiszta,és világos beszéd, de arról nem esett szó,hogy vajon a fideszes propagandista felfogta-e,hogy miről is van szó.
A kormány szerint az a párbeszéd a MOK,és a kormány között,hogy odaküldik a láncoskutyájukat,a mittoménhogy hívják államtitkárt,és az közli,hogy mi lesz. Vagyis egy verzió létezik,a MOK fogadja el az államtitkárral üzent verziót. Mit képzel magáról ez a pökhendi banda? Hogy majd az orvosok térdencsúszva rábólintanak? Bolondok lennének. Most,hogy a kormány szétverte a MOK-ot,ezzel is hátráltatják az EU-s pénzeket, mert az EU-nál nem fogják megtapsolni ezt a beteges idióta lépést. Aki ellentmond ennek adilettáns bandának,azt megszüntetik, ha nem tudják megszüntetni,akkor hoznak valami agyament törvény ellene. Ez a kormány egy erőszak-szervezet
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Orvoshoz nem járok
Nem szeretek beteg lenni
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
A sors fintora hogy ez foleg a fideSS szavazoit fogja leginkabb sujtani.
Remeljuk ettol meg nem fog lankadni orbanviktor iranti imadatuk.
e örö e bódottá
Nem rég láttam egy filmben: "Mentse meg, kérem!" Erre a válasz: "Nem hozzám tartozik."
Nos, ez a szociálisan érzéketlen bandának, a Fdesz-maffiának "köszönhetően" valósággá válik.
e örö e bódottá
@csipetke: tegnap, 16:48

Csak azt adja, ami a sajátja.
csipetke
@Philip Marlowe: 17:40 Úgy tűnik,hogy te vagy hülye. Ráadásul a modorod,amivel lehülyézel bárkit is,az egy igazi tapló gyökérre utal. Sose voltam Gyurcsányista,de azt tudom,hogy ettől a tolvaj,pökhendi,arrogáns bandától még a sarki Mari néni is jobban vezetné az országot. Gondolod,hogy amit ez a genyó bagázs csinál,az a végtelenségig fog folytatódni? Ceaucescu se gondolta volna,hogy egyszer lelövik,mint a veszett kutyát. A Gyurcsányozás ennyi idő elteltével iszonyat szánalmas..
csipetke
@csak úgy...: 19:13 Csikaritól ennyire futja...Mé'csodálkozol?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.