Tavaly sorra dőltek meg a negatív rekordok, még az 500 forintos euro árfolyam is kilátásba került, ám úgy tűnik, a magyar fizetőeszköz újra magára talált. 

Megállíthatatlannak tűnő menetelésbe kezdett a forint a hét elején, a magyar jegybank keddi kamatdöntését követően valósággal kilőtt a magyar fizetőeszköz, és sorra vitte át az akadályokat a főbb devizákkal szemben, közel egy éve nem látott csúcsra ért. Szerdán a forint az euróval szemben 373 alá erősödött, a dollárral szemben 350 alatt is járt. A hét vége felé azonban kifulladt a forint erősödése, és kis híján vissza is adta az addig szerzett előnyét. A főbb európai tőzsdék pluszban zárták a kereskedést, a magyar BUX viszont gyengén teljesített. A földgáz ára tovább zuhant, a kőolaj viszont jelentősen drágult.

Forint: senki nem gondolta volna, hogy ez lesz

Fotó: 123RF.com

Hétfő reggel még a 380-as szint közelében táncolt a forint, majd a keddi kamatdöntést követően megizmosodott, és sorra vitte át az előtte álló akadályokat, szerda délután már 373 alatt jegyezték az euróval szemben. Ezzel közel egy éve nem látott csúcsra ért a magyar fizetőeszköz. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi kamatdöntésénél is erőteljesebben fűthette a forint növekedését a nemzetközi hangulat javulása.

Csütörtök estére viszont kifulladt a forint erősödése, és zuhanórepülésbe kezdett a főbb devizákkal szemben, olyannyira, hogy péntek estére majdnem teljesen visszaadta a nagy menetelésből származó előnyét. Szombat délutánra már 379 fölé gyengült a forint az euróval szemben.

A forint dollárral szembeni meneteléséről, valamint tőzsdei hírekről az Index.hu-n olvashatnak bővebben.

Forrás: Index.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Azé szar a forint, mert 300 fölött nem mondott le a csüngőhasú. Ezt különben ő találta ki, és támogatom ezt a véleményét. Ne mondják, hogy csak a lipsik gyűlölködnek. Igen is mondott ilyent és én támogatom. Szarember aki nem azt teszi amit mond!
jáger laszló
Forint-Euro
Lebeg,mint Mohamed koporsója
Ember nincs aki +mondaná mikor váltunk!?
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
Azert gyorsan tegyuk hozza az Unioban egyedul allo 20%-os banki alapkamat tartja csak mega forint erejet. Ezert is nem valtoztattak rajta mult heten eltolcsiek. Tudjak ha elkezdik most csokkenteni a kamatot ujra osszeomlik a forint. Ja es ezt a 20%-os kamatot is magyar adofizetok fizetik meg a befektetoknek. Ugyhogy errol ennyit.
Aki Én
@Maccska: @ómió: ...hogy ti mivel nem hülyítitek magatokat.
A magyar valuta ingadozásáról mindenki tehet, csak a magyar kormány, a magyar gazdaság nem.
Jesszusom...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.