Négy vármegyére első fokozatú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Figyelmeztetést adtak ki – Erős villámlás, jégeső jöhet

Négy vármegyére adtak ki riasztást. Fotó: met.hu

Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala vármegyére van érvényben a figyelmeztetés, mert zivatar alakulhat ki, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Általában erősen felhős ég lesz a jellemző, amelyben előfordulhatnak időszakos szakadozások. Délutántól nyugat felől egy csapadékhullám vonul kelet felé, amelyből többfelé várható eső, zápor, addig legfeljebb időszakosan lehet szemerkélő eső. Késő este nyugaton esetleg zivatar is kialakulhat. Több helyen megélénkül, a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödhet a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 20 fok között valószínű, a nyugati tájakon lesz melegebb. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Erősen felhős lesz az ég, majd északnyugat felől határozottan csökken a felhőzet. Az Északi-középhegységben foltokban köd képződhet. A kelet felé mozgó csapadékzónából sokfelé valószínű eső, zápor, akár zivatar is lehet. A nyugatias szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Forrás: OMSZ
Fotó: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.