A terveit online fórumokon osztotta meg, így még időben le tudták állítani az esetleges akciót.

Iskolai lövöldözésre készült a 17 éves miskolci fiú, így csapott le rá a TEK – videó

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát (KR NNI) a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ (NEBEK) Interpol Irodája értesítette 2023. március 29-én arról, hogy az egyik külföldi társhatóság egy közösségi online oldalon egy élet elleni bűncselekménnyel kapcsolatos bejegyzést észlelt, ami egy magyarországi felhasználóhoz köthető. Így beindult a gépezet: a KR NNI Nyomozó Főosztály Erőszakos Bűncselekmények Elleni Osztályának nyomozói átadták a kapott információkat a Terrorelhárítási Központ (TEK) Felderítési Igazgatóságának, akik azon dolgoztak, hogy minél előbb beazonosítsák a felhasználót, és rajtaüssenek. Az összehangolt kooperációnak köszönhetően ez 24 órán belül sikerült is – szól a police.hu közleménye.

Egy 17 éves miskolci fiút azonosítottak. Ő volt az, aki a chatfórumon az inkriminált bejegyzést közzétette.

A tinédzser több online közösségi platformon is hangoztatta azon tervét, hogy valamelyik általános iskolában lövöldözni fog. Megtervezte, hogy ha betölti a 18-at, fegyvert fog vásárolni. Az ehhez szükséges engedélyeztetési eljárással teljesen tisztában volt. Tervbe vette azt is, hogy a lövészeti technikák megfelelő elsajátításához lövészklubba fog járni. Rendszeresen keresett fel olyan weboldalakat, amik az USA-ban a közelmúltban történt lövöldözésről számoltak be.

A rajtaütés a jelzés másnapján meg is történt.

A TEK műveleti egysége fogta el 2023. március 30-án este miskolci otthonában a fiatalkorút, akit Budapestre történő szállítását követően még az éjszaka folyamán gyanúsítottként hallgattak ki a KR NNI erőszakos bűncselekmények elleni nyomozói. Emberölés előkészületével gyanúsították meg. Ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele akár öt évig terjedő szabadságvesztés is lehet. A fiút kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A bírósági meghallgatására ma délelőtt került sor, ahol a bíró egy hónapra elrendelte a fiú letartóztatását. A fiatalkorú fejlődését és életkori sajátosságait szem előtt tartva ennek végrehajtását javítóintézetben rendelte el.

Forrás: police.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Kedvet kapott hozzá, mit nem lehet ezen érteni?
Egyetlenegy gondom van csak ezzel kapcsolatban: meddig lesz kedve kilyukasztani néhány ember bőrét?
csak úgy....
én 15 évesen az orosz és kémia tanáromat löttem volna le legszívesebben, még szerencse,hogy akkoriban nem volt internet meg tek. ,-szerencsétlen kamasz kölök, frankón elizéltad az életed!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.