A Világgazdaság nemrégiben számolt be arról, hogy a Penny Market bevezetett egy fizetős parkolási rendszert, amelyben az autósoknak egy óra ingyenes parkolást követően díjat kell fizetniük a parkoló további használatáért.

Ezeknél az üzletláncoknál kell fizetni a parkolásért
Kép: Pixabay

A Világgazdaság most megkérdezte a legnagyobb hazai láncokat, hogy milyen lépéseket terveznek a probléma kezelésére.

Az Aldi a Világgazdaságnak elmondta, hogy vásárlóik érdekeit szem előtt tartva jelenleg 9 üzletnél alkalmazzák a sorompós parkolórendszert, és további 10 áruházuknál 90 perc ingyenes várakozás után kell fizetniük a parkoló autósoknak.

A sorompórendszer miatt a parkolót csak érvényesített parkolójeggyel lehet elhagyni, amit az Aldi vásárlói a pénztáraknál tudnak érvényesíteni, így számukra ingyenes a parkolás a vásárlás időtartamára.

A Lidl is bevezette a díjköteles parkolási rendszert néhány áruházánál a 197 közül. A lánc ezt a lépést azért tartotta szükségesnek, mert a nem vásárlási céllal érkező gépjárművek, hosszú távú parkolóként használva a vásárlói parkolóhelyeket, ellehetetlenítették az áruházba érkező vásárlók számára a parkolást.

A Lidl az első órában nem kér parkolási díjat, de a második parkolási órában 1500 forintot, két órát meghaladó parkolás esetén a napi zárásig 2500 forintot számít fel.

Az Auchan egyelőre nem fizetős parkolást kínál, és folyamatosan vizsgálja parkolóinak kihasználtságát a vásárlói élmény érdekében.

A Tesco csak a budapesti, Soroksári úti hipermarketjénél alkalmaz fizetős parkolást, és nem tervezi annak bevezetését más üzleteiben.

A SPAR arra törekszik, hogy vásárlói kényelmét szolgálja, és csak akkor vezet be fizetős parkolást, amikor tömegesen parkoló autók akadályozzák a vásárlókat.

A Metro áruházainál ingyenes a parkolás, és nem terveznek ezen a gyakorlaton változtatni, mivel nagykereskedelemként fontosnak tartják a vásárlóik beszerzéseinek hatékonyságát.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
@Sakk Matt: de még mennyire!
Nálunk a sportpálya mellett van a Penny, meccs idején, lehetetlen parkolni!
ómió
A "pici árakat mussz ellensúlyozni"!
jáger laszló
Szóval majd mindenhol!!
Ezzel ösztökélik a vásárlókat a gyorsabb bevásárlásra!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
tothjani
Egy 2000fős faluban ahol csak 2 maszek bolt van melyiknél kell fizetni??
Azért azt ne feledjük a magyarok 20%-a Pesten 50% pedig kistelepülésen él.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.