Ugyan Orbán Viktor az árstopokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a kereskedők, élelmiszerláncok is bejelentkeztek az árak csökkentésére, hogy ki tud olcsóbb árat ajánlani.

Fontos bejelentést tett az Orbán-kormány a hatósági árral kapcsolatban – Ez önt is érinteni fogja

A miniszterelnök szerint ezzel egy “antiinflációs” folyamat indult el, ám hozzátette azt is, hogy amíg az infláció magas, addig a rezsivédelemnek és az élelmiszerárstopnak van jelentősége.

A KSH adatai szerint márciusban 25,2 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest, az élelmiszerek ára 42,6 százalékkal emelkedett tavaly márciushoz viszonyítva.

Ezen belül a leginkább a tojásé (74,0 százalék), a tejtermékeké (72,8 százalék), a vaj és vajkrémé (68,0 százalék), a kenyéré (67,0 százalék), az édesipari lisztesárué (66,2 százalék), a sajté (60,6 százalék), a száraztésztáé (53,9 százalék), a tejé (50,4 százalék) és a péksüteményeké (48,0 százalék). A termékcsoporton belül a liszt (9,7 százalék) és az étolaj (3,9 százalék) ára nőtt a legkisebb mértékben.

Ma délután azonban bejelentést tett közzé ezzel kapcsolatban a kormány:

Április végéig mindenképpen érvényben lesznek az ársapkák, április közepén születik róluk újabb döntés.

- írták a Facebook oldalukon.

Nagy Márton egy januári nyilatkozata szerint amennyiben gyorsan apad az infláció áprilisig, akkor minden esély megvan az élelmiszerárstop kivezetésére. Úgy vélte, hogy az üzletek legfeljebb 60-70 százalékban tudják áthárítani a kieső profitot, miközben az MNB számításai szerint 100 százalékban hárították át veszteségeiket a kiskereskedők.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Orbán naivitása +ér 1 misét!!
A bejelentkezés storno!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
lusta
Gyakran találkozom cseh barátaimmal. Az ünnepek allt is itt voltak. Most például nem vettek olajat, pedig a hatósági szankciós ár kecsegtető, de most nem nekik. Mint mondták, a piaci verseny egyik következménye, igaz akciós áron, hogy az étolaj a cseheknél most olcsóbb. Pedig az uniós szankciók a cseheknél is működnek és emiatt a februári infláció, igaz a legújabb, márciusival még nem rendelkezem, 16,7% volt.
ómió
Azért ez a "gyorsan apad" még igencsak várat magára!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.