Délutánra tüntetést is szerveztek a törvény bevezetése ellen.

Státusztörvény: országos sztrájkkal tiltakoznak hétfőn a tanárok

Illusztráció: Pixabay.com

Hétfőn, április 24-én ismét országszerte sztrájkolnak a közoktatásban és a szakképzésben dolgozó pedagógusok – számol be a Telex.hu. Az egységes munkabeszüntetést a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) kezdeményezte.

Hétfőn délután 4-kor Budapesten tüntetést is tartanak a státusztörvény bevezetése ellen. A tüntetők Kálvin térről a Belügyminisztérium épületéhez fognak vonulni. A Facebook-eseményt vasárnap estig több mint négyezren jelölték vissza.

Vasárnap délután az Egységes Diákfront Budapest több pontján is Pintér Sándort ábrázoló papírfigurákat helyezett el, szintén a státusztörvény elleni tiltakozásként.

A kormány tervei szerint 2023. június 1-jétől minden közoktatásban dolgozót – fenntartótól függetlenül – egy egységes jogállási törvény hatálya alá terelnének. A közalkalmazottak esetében a különbség drámai – írják erről a Ne Dolgozz Ingyen című internetes oldalon, ahol a PDSZ egy 9 oldalas dokumentumban sorolja, hányféleképpen érinti rosszul a pedagógusokat a változás.

Forrás: Telex.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
A tanárok hétfőn ismét +tartják a szokásos fölösleges sztrájkjukat
Valami ütősebb kéne már kedves pedagógusok!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
jesz
...jó, eddig érthető...és titokban ki fog tanítani? a pedellus? mert mindenki nem fog sztrájkolni, a fele tanít
ómió
Már úgy "hiányoltuk" ezt az efftársi tüncit! És a brüsszeli "tezsvíreik" ellen is "tünciznek", merthogy azok ülnek a pénzükön!? Vagy az úgy már "nem efftársias"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.