Az Átlátszó arról írt, hogy Magyarországon is megfordult az a három katonai helikopter, amelyeket az ukrán határőrségnek szállítottak az év elején. 2023. február 13-án, délután 4 óra körül három H125M Fennec típusú, az Ukrán Állami Határőrszolgálat felségjelzéseit viselő könnyű katonai helikopter szállt le a Győr-Pér repülőtéren – mindezt az Időkép webkamerája is rögzítette.

A Honvédelmi Minisztérium nem válaszolt arra, hogy a katonai helikopterek miatt metették-e fel a Magyar Honvédség parancsnokát

Ahogy erről már beszámoltunk a francia helikopterek a transzponder alapján a lengyel-ukrán határhoz közeli Rzeszów repülőterére mentek tovább.

Novák Katalin köztársasági elnök kedden indoklás nélkül felmentette Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát. 

Ruszin-Szendi Romulusz utódjának a honvédelmi miniszter Böröndi Gábor altábornagyot, a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjét javasolja

- derül ki ez a Honvédelmi Minisztérium friss közleményéből, melyet az MTI-n lehet olvasni.

Nem tudni, ennek köze van-e a helikopterügyhöz, és a minisztérium sem válaszolt az erre vonatkozó kérdésünkre.

Hazánk nem engedett át Ukrajna felé helikoptereket

– írta a Honvédelmi Minisztérium csütörtökön a 444 megkeresésére. 

Magyarország álláspontja nem változott: a kormány továbbra is a béke pártján áll. A háborúnak csak az azonnali tűzszünetet és a béketárgyalások vethetnek véget

- írta még a minisztérium.

Közben a Napi.hu értesülései szerint Ruszin-Szendi Romulusz felmentése mögött az húzódik meg, hogy a volt vezérkari főnök nem tudott kellően alkalmazkodni és eleget tenni Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a honvédelem megújítása és újraszervezése érdekében tett elvárásainak. A lap úgy tudja, hogy Ruszin-Szendi Romulusz különutas elképzelései nem működtek a szervezeten belül kellő hatékonysággal, vagy egyáltalán nem valósultak meg.

Forrás: 444, MTI, Napi

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Qqberci: ma, 19:29 ♦ A fidesz erkölcsös kereszténységét a belga rendőrség buktatta le, a pedofiiát, pedig az USA-perui rendörség, egyébként soha nem tudtuk volna meg. Borkai "jachtozásánál" pedig a videókészítők voltak a bűnösök.
Qqberci
Most sem az a baj, hogy itt voltak, hanem hogy lebuktunk velük :-)))
Eladott Ország
Magyarország mint NATO tag nem tagadhatja meg a katonai helikopterek fogadását, feltéve ha a bűnöző, szélhámos román cigány és politikai prostituált bandája nem akar kifarolni a NATO-ból is. Úgyhogy a kolostorgeci nemzetbiztonsági kockázatot jelent az országra, ( át sem világították mint hazai és KGB-s ügynököt) következésképpen ezért bíróság elé kell állítani a több ezermiliárd közpénz elsíbolásával együtt!
Eladott Ország
@Qqberci: ma, 19:29 ♦ A fidesz erkölcsös kereszténységét a belga rendőrség buktatta le, a pedofiiát, pedig az USA-perui rendörség, egyébként soha nem tudtuk volna meg. Borkai "jachtozásánál" pedig a videókészítők voltak a bűnösök.
justhpeter
A HM-ben is gyorsabban gurul a gyógyszer mint korábban.
ómió
Már normálisan meghazudni se tudjátok, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.