Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató, múlt pénteki banki közgyűlésük után adott villáminterjút.

Leoltotta a NER bankját és beszólt Orbánéknak is Csányi Sándor

Csányi Sándor helyretette Nagy Mártonékat. Forrás: Facebook

Az azénpénzem kérdésére, mennyire egészséges, hogy miközben

a lakossági betéti kamatok továbbra sem nőttek, nagyjából egy éve 1-2 százalékos szinten vannak, a vállalati betéti kamatok 15 százalékosak is lehetnek. Ezért most a lakosság finanszírozza a hitelezést, illetve a bankszektorban fennálló összes anomáliát.

Csányi Sándor szerint a lakossági betétek jelentős része látra szóló, és azt a célt szolgálja, hogy tranzaktáljon a lakosság. A lakossági betéteknek mindig volt egy jelentős része, ami annyira rövid időre kerülhetett volna lekötésre, hogy nem kötötték le. Egyébként a lakosságból,

aki le akarta kötni a pénzét, annak a pénze vagy befektetési alapokban vagy állampapírban van. Van lehetőség a bankon kívül, de a bankszektor segítségével, közvetítésükkel is magasabb kamatokat elérni. Azoknak a betéteknek az aránya, amiket időlegesen tartanak a számlákon, és nem érdemesek lekötni, mert tranzakciók alapját szolgálják, alacsony.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint drágák a bankszámlák Magyarországon. Csányi Sándor szerint ez inkább kérdés és tudomásul kell venni, hogy 10 eurónyi összeg átutalása, kivétele az ATM-ből mind ugyanannyi kommunikációs költséget, papírköltséget indukál, ugyanaz a számítógépes háttér kell mögé, mintha az 100 dollár lenne vagy 1000 dollár lenne – tette hozzá.

Magyarországon a tranzakciók átlagösszege sokkal alacsonyabb, mint Nyugat-Európában. Ebből következően szerinte ha azt akarjuk, hogy ugyanaz a technológia szolgálja ki az ügyfeleket, és azt akarjuk, hogy annak költsége megtérüljön, akkor nyilvánvalóan valamivel drágábbnak kell lenni.

Kifejtette azt is, hogy ha a tranzakciószámok, a volumenek nőnek, akkor tudnának árat csökkenteni. Egyéb esetben csak úgy tudnának, ha alacsonyabb színvonalú szolgáltatást nyújtanának.

A sorok között üzent a kormánynak is,  Csányi Sándor ugyanis úgy gondolja, ha csökkenteni akarják a díjakat, akkor először a tranzakciós illeték és a kétszeri ingyenes ATM-pénzfelvét megszüntetésével lehetne kezdeni.

A második legnagyobb bankká felfújt MBH-tól (Magyar Bankholding, ami magába olvasztotta a Budapest Bankot, az MKB-t, és a Takarékbankot) mint versenytárstól pedig pedig nem fél jobban az OTP, mint a többi banktól. Ez a bank semmivel sem különb, mint a K&H vagy az Erste, az Unicredit, a CIB vagy a Raiffeisen, amelyek nagyon jó színvonalú, nagyon jó minőségű bankok. Ezek mind nagyon komoly versenytársak, akiknél nem hiszi, hogy az MBH jobb szolgáltatást tud nyújtani – írja a 24.hu.

Forrás: azénpénzem, 24.hu
Fotó: Facebook

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Ennek LNÉre Csányi pajtás mégis tart az MBH-tól!!!??
Gondolom túl NER közelinek tartja már most is!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Bástya Béla Elvtárs
OTP-t ki veszi meg? Pick-et ki veszi meg? Bábolnát ki veszi meg???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.