Május 1-től egy államtitkár irányítja a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatot, azt is elárulták, hogy ki kapja a megtisztelő feladatot.

Szervezeti átalakítás a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatnál: május 1-től államtitkár irányít, nem is akárkiMTI/Máthé Zoltán

A minisztérium azt írta, a jelenlegi háborús helyzetben jelentősen felértékelődött a hazánk kiber- és fizikai biztonsága ellen irányuló törekvésekkel szembeni hatékony fellépés, amelyben kulcsfontosságú a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) szerepe. Annak érdekében, hogy a Szolgálat ebben a feladatban megfelelő súllyal vehessen részt, szervezeti átalakításra volt szükség.

Ennek megfelelően, 2023. május 1-től a Honvédelmi Minisztérium keretein belül államtitkár irányítja a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) működését.

Hozzátették, az átalakítás tovább erősíti a Szolgálat fő célkitűzéseit, a politikai és katonai döntéshozatal és a nemzeti érdekérvényesítő képesség támogatását, valamint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség törvényes működésének biztosítását. A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat működéséért felelős államtitkárrá Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter felterjesztése alapján,

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök Barthel-Rúzsa Zsoltot nevezte ki.

A leírás szerint Barthel-Rúzsa Zsolt évtizedes politikai elemzői és tanácsadói tapasztalattal rendelkezik. Ismerős lehet még a neve a Luther Otthon és a NER által pénzelt Századvég Alapítvány kapcsán is.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Hiába no ahol tizenévóta lerohasztották az oktatást minden szinten ott a Századvéges szakember marad csak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
"A minisztérium azt írta, a jelenlegi háborús helyzetben jelentősen felértékelődött a hazánk kiber- és fizikai biztonsága ellen irányuló törekvésekkel szembeni hatékony fellépés, amelyben kulcsfontosságú a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) szerepe"- ezért kell egy teológus végzettségű, evangélikus lelkész erre a feladatra.
Menőmanó
Miközben Bencsik efftárs a ruszki médiában arról pofázik hogy sok magyar érzi úgy, hogy vissza kell venni az elszakított területeket.
Nem véletlenül viszik be az iskolákba is a honvédelmi oktatást, és toboroznak katonákat ezerrel.
Ez az elmebeteg rohadék ORBÁN HÁBORÚBA AKARJA VINNI A FIAINKAT, UNOKÁINKAT.
A birkák biztos szívesen leöletik magukat orbán kedvéért, de legalább kevesebb lesz belőlük.
Nessy
@kereső: Isten ments, hogy értsen hozzá részleteiben is! Valós szakértelem a fidesz kinevezések esetében kizáró ok!
Toller Béla
Balsors, akit régen tép ... Újabb csapás ez nekünk. Ugyanis a Hivatal munkatársai fegyelmezett emberek, a kapott parancsot, ahogyan azt kapták, végre is fogják hajtani. És ha egy hülye parancsol, akkor a hülye parancsot is. Isten minket úgy segéljen ! Csak az ellenség nehogy megneszelje ...
ittott
Hittudományi végzettséggel . kurva jó szakember. HATALOMKONCENTRÁCIÓ. dicta túra. rákosi elvtárs dörzsöli a kezét
Peller Anikó
@Toller Béla: Végülis odatehették volna a sziszibácsit is, ő legalább szeret főzni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.