Éppen csak a magas rangú kormányzati tisztviselők kerültek ki az egyetemek kuratóriumaiból.

Még mindig vastagon ott a NER az alapítványi egyetemekben, hiába a kuratóriumi tagcserék

Szegedi Tudományegyetem. Illusztráció: Facebook.com

Több mint két hónap telt el azóta, hogy az Európai Bizottság nyomására távozniuk kellett a kormánytagoknak a közérdekű vagyonkezelő alapítványokhoz kiszervezett egyetemek kuratóriumaiból, és az esetek többségében mostanra már sikerült is megtalálni a helyükre a megfelelő személyeket – írja a Népszava.

Újdonság, hogy a Miskolci Egyetemet fenntartó alapítvány élén Fükő László, a Bosch Elektromos Szerszámgyártó Kft. gyárigazgatója váltotta Varga Judit igazságügyi minisztert. Fükővel Szijjártó Péter avatott 2018-ban emléktáblát a Bosch miskolci gyáránál – írják –, a Boschnak pedig eddig összesen 10,2 milliárd forint közpénzt adtak oda vissza nem térítendő támogatásként az Orbán-kormányok.

A győri Széchenyi István Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma Hetzmann Bélát, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatóját választotta meg új tagjának. A Népszava megjegyzi:

A Hetzmannt megválasztó kuratórium elnöke Palkovics László volt miniszter, akit egyébként éppen idén januárban választottak meg a Rába Holding felügyelőbizottságának elnökévé.

A Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumába került Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója – írta meg korábban a Propeller.hu is –, aki Lantos Csaba energiaügyi minisztert váltotta. A 4iG Mészáros Lőrinc köreiből nőtt hatalmas távközlési és informatikai vállalattá.

Ugyancsak írtunk róla, hogy az Óbudai Egyetemet fenntartó alapítvány új tagjai tagja Nagy Zoltán, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese, a kuratóriumi elnök pedig Cser-Palkovics András, a székesfehérvári fideszes polgármester lett.

A veszprémi Pannon Egyetem kuratóriumának élén Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal addigi elnöke váltotta Navracsics Tibor uniós forrásokért felelős minisztert.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemet (MATE) fenntartó alapítvány irányító testületéből két miniszternek, Nagy István agrárminiszternek és Lázár János építési és közlekedési miniszternek kellett távoznia. Az még nem derült ki, hogy kik kerülnek az ő helyükre.

Forrás: Népszava.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Philip Marlowe: ...nem nagyon érted ezt sem, mi?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Várt valaki mást??? ugyan.. ez a maffia banda nem adja fel, ki kellene füstölni az egész bandát,, a pénzhez ragadnak mint a muslincák
nejlontacskó
A kisemberek magántulajdonát védi a Fidesz
A kisemberektől!.
Terminátor
Mondom a mögoldást:
Az állás ellentételezése = 1x minimálbér!
Nem naponta!
Havonta!
Minnyárt kihullanának azok a hullarablók!
Terminátor
@Maccska: Lehet más ok, mint a hűségdíj átvétele?
Szükség nincs rájuk, nem szagemberek.
Csak a lét köll mögvonni tőlük, oszt kihullanak.
A hatalom kullancsai!
Kullancsok haza!
(Ezt most az EU írja!)
Aki Én
@Philip Marlowe: ...igen, egyértelmű volt, hogy nem érted.
ómió
Nahát! Pedig ez csak a nyugati "sokkal egyenlőbb" efftársak részére megengedett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.