A DK képviselője a múlt heti diáktüntetésen történt rendőri fellépés miatt vonta kérdőre a kormányt hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

Átfogó vizsgálatot kezdeményeznek – A gyerekek elleni erőszakos rendőri fellépés nem maradhat következmények nélkül a DK szerint

A DK szerint a diáktüntetés elleni erőszakos rendőri fellépés nem maradhat következmények nélkül! Arató Gergely (DK) a múlt heti diáktüntetésen történt rendőri fellépés miatt vonta kérdőre a kormányt, mondván, ha egy országban a "rendőrminisztériumra bízzák az oktatás kezelését, akkor előbb-utóbb a gumibot, a könnygáz és a bilincs válik a diákok nevelésének eszközévé".

Hangsúlyozta: "hiába hazudik a kormánymédia", a diákok nem támadtak a rendőrökre, nem veszélyeztették senkinek az életét és a biztonságát, csak éltek a szólásszabadsággal és békésen tüntettek azért, hogy ne verjék szét alattuk az oktatást.

Szerinte a rendőrség fellépése a tüntetőkkel szemben sem szükséges, sem arányos nem volt, az országnak ezért joga van tudni, hogy ki a személyi felelőse a történteknek, ki utasította a rendőröket erőszakra.

Kijelentette:

az eset nem maradhat következmények nélkül, ezért a DK határozati javaslatban átfogó vizsgálatot kezdeményez.

Rétvári Bence, a belügyi tárca államtitkára válaszában a 2006-os oktatási tüntetést idézte fel, amire akkor Arató Gergely államtitkárként úgy reagált, hogy a tüntetés nem jó válasz a problémákra, a tárcát pedig a demonstráció nem tántorítja el eredeti szándékától.

A jelenlegi kormány ezzel szemben folyamatosan egyeztet az oktatás szereplőivel

- hangsúlyozta.

Sok sikert kívánt az érettségiző diákoknak, és megköszönte a tanároknak, hogy a DK felhívása ellenére nem csatlakoztak az érettségi bojkottjához, sőt kétszer annyian jelentkeztek érettségiztetőnek, mint szükséges.

Úgy vélte: a DK és "szatellitszervezetei" a magyar pedagógusoknak csak egy szűk részét képviselik, a "tömeg hiányát" pedig hangerővel és agresszivitással akarják pótolni. A DK-nak a hatalom megszerzése érdekében semmi sem drága, akár ilyen kitervelt, agresszív akciókat is hirdetnek, hogy utána másnap áldozatként tüntessék fel önmagukat – mondta az államtitkár, aki szerint a tüntetésről készült drónfelvételekből látható, ki volt agresszív, és ki lépett föl törvényesen.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
DK-sok! Május 19-én lesz a következő forduló!
Elvárom a DK-s vezetőktől, hogy ha valóban ellenzéki érzelmű a párt és nem csak megélhetési, alibi politizálást folytató ellenzékiek, hogy szólítsák fel a szimpatizánsaikat, hogy párt jelvények és zászlók nélkül vegyenek részt a diákok - tanárok következő tüntetésén.
Ha jól tudom, ezt egy tanár-diák tüntetés esetén sem tették meg eddig...!!
Béla333
Nem bántva a DK-sokat, de miért nem támogatjátok a diákok-tanárok tüntetés sorozatát a személyes jelenlétetekkel?
Nem értetek egyet a tüntetésben megfogalmazottakkal?
Vagy az a gond, hogy ha valamit nem a DK talál ki, nem tud valaminek - legalább a propagandában - az élére állni, akkor az már nem is jó?
Megérdemlik a diákok, a tanárok hogy kiálljunk mellettük!
Ott a helyetek a következő tüntetésben!
Nessy
@Béla333: Ha emlékeim nem csalnak, jó pár esetben a tüntetők kérték, hogy a politikusok ne vegyenek részt a tüntetéseken. ( nem tudom, a pedagógusoknál is volt e ilyen kérés). Tudod, mi a legnagyobb baj, hogy még szakmán belül sincs összefogás, szolidaritás! Az oszd meg, és uralkodj, az emberek egymás ellen fordítása olyan sikeres Orbánnál és a fidesznél, hogy generációkon fog átívelni, mire egyszer talán megszűnik.
Nessy
Nem lesz itt semmi nagy durranás! A rendőrség szerint minden szabályos volt, amit természetesen a nyomozó hatóság és Polt Péter szintén úgy lát, és elfogad!
ómió
Csak nem a "demokratikus és ajropéer szemkilövetés" visszaállítását forszírozzák az efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.