Nem csak vérehajtók, de ügyvédek, vagy közjegyzők sem lehetnek, ha jogerős lesz az ítélet.

Völner-Schadl-ügy: Hiába úszták meg az eltiltást, új szakma után nézhetnek az elítélt végrehajtók

Illusztráció: Propeller.hu

A Völner-Schadl-ügyben beismerést tett végrehajtókat végül nem a jogi végzettséghez kötött foglalkozástól, hanem a végrehajtástól tiltotta el a Fővárosi Törvényszék, de mivel bűncselekményt követtek el, se ügyvédek, se közjegyzők nem lehetnek, ha jogerős lesz az ítélet – írja a 24.hu.

A bíróság a múlt héten összesen tíz vádlott – köztük hat önálló bírósági végrehajtó – fölött mondott ítéletet a Völner Pál volt igazságügyi államtitkár, és Schadl György, a végrehajtói kar minap lemondott elnökének főszereplésével zajló büntetőügy előkészítő ülésén.

A beismerő vallomást tett végrehajtók ellen hivatali vesztegetés volt a vád, és az ügyészség indítványa alapján négyen 3 év, ketten 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre számíthattak, továbbá ötmillió forint pénzbüntetésre, valamint öt év eltiltásra a jogi végzettséghez kötött foglalkozástól. Utóbbi enyhült érdemben, ugyanis a bíróság döntése értelmében nem a jogi tevékenységtől, hanem a végrehajtói foglalkozástól tiltotta el őket 5 évre a bíróság. Igaz, ez még nem jogerős, mert az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.

A fővádlottak a jövő héten állnak bíróság elé, május 16-án kezdődik a bizonyítási eljárás.

Forrás: 24.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.