Az ügyészség tavaly októberben emelt vádat egy orosz származású, budapesti lakos magyar állampolgárral szemben.Fel akarták gyújtani moszkvai nagykövetségünket

Ahhoz képest, hogy terrorizmus, semmit nem kapott. Forrás: Pixabay

A harmincas korú elkövetőt a Fővárosi Törvényszék március 31.-én, előkészítő ülésen hozott ítéletével terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt 1 évi, börtön fokozatú, végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte, előzetes bírói mentesítés mellett

– írja az Ügyészség.

Az ítélet szerint a vádlott 2021. december 7. előtt több alkalommal kereste telefonon a moszkvai magyar nagykövetséget azért, hogy a barátnője turistavízumát elintézze – írja az ATV.

2021. december 7. napján személyesen is megjelent a nagykövetségnél, oda ismét betelefonált, akkor azt a tájékoztatást kapta, hogy a vízumkérelmet interneten keresztül lehet elintézni. A választ hallva a vádlott benzint locsolt szét az épület előtt, majd 16 órakor a magyar nagykövetség két dolgozóját is azzal fenyegette meg telefonon keresztül, hogy felrobbant egy autót, valamint felgyújtja a nagykövetség épületét, amennyiben igen rövid időn belül nem kapja meg a barátnője a Magyarországra szóló beutazóvízumot.

A vádlott terrorcselekmény elkövetésével azért fenyegetőzött, hogy a követségen dolgozó hivatalos személyeket, mint a magyar állam képviseletében eljárókat rákényszerítse a turistavízum mihamarabbi kiállítására.

Forrás: Ügyészség, ATV
Fotó: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"egy orosz származású, budapesti lakos magyar állampolgár" - szerencsétlen, gondolom tudta,hogy mit miért csinál...,remélem nem adják ki!
érdekes,hogy a magyarok között több a ruszkiimádó,mint maguk a ruszkik között!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok