Azt már tudtuk, hogy a kamatstopot meghosszabbítják, az azonban eddig még nem volt biztos, hogy pontosan meddig.

Kijött a rendelet: eddig a dátumig hosszabbította meg a kamatstopot a kormányMTVA/Bizományosi: Róka László

Aki látta a csütörtöki Kormányinfót, az jól tudja, hogy Gulyás Gergely miniszter bejelentette: a kormány döntött a lakossági jelzáloghitelekre és a kis- és középvállalkozások hiteleire jelenleg június 30-ig tartó kamatstop meghosszabbításáról. Korábban pedig már Nagy Márton is beszélt ennek valószínűségéről. Ám konkrét időpontról eddig egyikük sem beszélt.

Péntek este viszont megjelent két kormányrendelet, ami már egyértelműsíti: az eddigi jogszabályok szerint június 30-ig élő kamatstopokat nem határidő nélkül, hanem 2023. december 31-ig hosszabbította meg a kabinet.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a későbbiekben az alapkamat csökkenésének függvényében ezen ne változtathatna – teszi hozzá a 24.hu.

A jegybanki alapkamat jelenleg 13 százalék, és az MNB még nem kezdte el a kamatcsökkentést. A kamatstop alapján az egy éven belül változó kamatozású lakáshiteleknél alkalmazott kamatokat nem lehet jobban emelni, mint amennyit a 2021. október végi referenciakamatok indokolnak. (Ez ezeknél a kölcsönöknél már megtörtént 2022-ben.) Ezen felül az 1-5 éves kamatperiódusú, kamatfordulóhoz érő jelzáloghitelek kamatát is fixálták 2022. őszétől.

Forrás: 24.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A nagycsaládosokat meg kell védeni! Mire mindegyik saját lábra áll abba belerokkan az ország.
twitter.com/Greeksburg/status/1407774275365449734/photo/1
Dakota közmondás, hogy nem lehet a végtelenségig visszalapátolni a szart a lóba. Rendeleti kormányzással lehet. Már megint a kommunista, szocialista kézi vezérlés. A piacgazdaság meg imperialista, lipsy találmány, minek az.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.