A szerencsejátékokat szabályozó törvényt minden érdemi magyarázat nélkül készül megvariálni a fideszes kormány.

Elfogyott a lóvé? Rogán Antal einstandolja a bukméker irodákat

Mégsem annyira biztos, hogy "Brüsszel" utalni fog, srácok? Forrás: Pixabay

Egy kedd este benyújtott javaslat szerint „A kaparós sorsjegyként szervezett sorsjáték, a számsorsjáték és – a lóversenyfogadás és a távszerencsejáték kivételével – a fogadás szervezésére kizárólag az állami játékszervező jogosult”. Az eddigi szerencsejáték-törvényben a kivételek között szerepelt a bukmékeri rendszerű fogadás is – írja a HVG.

Ez hivatalos meghatározás szerint az a fogadási forma, amelyben „a fogadásszervező az ajánlatában meghatározott esemény bekövetkezésére, kimenetelére a játékos részére – nyereményszorzó alapján – pénzösszeget ajánl fel, és azt nyerés esetén a megállapodásban rögzítettek szerint fizeti ki”.

Érdemi indoklás nincs, bár kötelező lenne. Ehelyett az indoklási rész csak megismétli a módosítás tartalmát: annak „célja, hogy kizárólag állami játékszervező által szervezhető játék legyen a kaparós sorsjegy és a nem távszerencsejátékként szervezett bukmékeri (földi) fogadás”.

Az indoklás általános része ehhez még annyit tesz hozzá, hogy „a szerencsejáték szervezés kapcsán felmerült szabályozási igényeket kívánják átvezetni, mellyel a jogalkotó erősíteni kívánja a hazai szerencsejáték-szervezés és ezen belül kiemelten a távszerencsejáték versenyképességét, szem előtt tartva annak átláthatóságát, szabályozott szervezését, valamint a játékos védelmét”.

Forrás: hvg, Parlament.hu
Fotó: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Nur nicht "beszáren", efftársak! A korruptbolsi brüsszeli efftársaitok ide soha nem fognak "utalni"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok