Az Országos Mentőszolgálat csuda jó adatokat közölt a mentőautók kiérkezési idejével kapcsolatban, ami szerint március elején átlagosan hány percet vett igénybe: a megyeszékhelyeken életveszély esetén nem egész 6 perc, Budapesten csaknem 9,  Szegeden kevesebb mint 4, Veszprémben több mint 9 perc átlagosan. Ezek az adatok kizárólag az életveszélyes esetekre vonatkoznak. Az egészségügyi szakértő árnyalja a képet.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
„Míg a normalitás az az Magyarországon kívül szinte mindenhol, hogy a kiérkezési időt a bejelentés körüli időponttól, azaz vagy a segélykérés pillanatától, vagy azt követő egy-két perctől mérik (eddigre kiderülhet, hogy mennyire súlyos az eset). Addig ez itthon attól az időponttól számítódik, mikor a bejelentéshez találtak szabad mentőegységet. Azaz itt akár több óra is eltelhet míg a mentő megérkezik."

,,Csakhogy elképzelhető az, hogy pontosan a kiérkezési statisztika javítása érdekében a Mentőszolgálatnál inkább a P2-es prioritási körbe próbálják belepasszírozni a hívásokat, hiszen azokkal, mint kiérkezési idők nem kell elszámolniuk, így a statisztika javul. Talán ez a besorolási mechanizmus valószínűsíthető a „Gálvölgyi ügyben” is."

No comment.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.