A miniszterelnök emellett azt is leírta Andrej Plenkovicnak, hogy a szuverenitás Közép-Európában az egyik legfontosabb érték.

Orbán a horvát miniszterelnöknek dícsérte az EU adta lehetőségeket

Orbán és Plenkovic. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök levélben küldte el jókívánságait Andrej Plenkovic horvát kormányfőnek a Horvát Köztársaság nemzeti ünnepe, a horvát államiság napja alkalmából – írja az MTI.

A nemzeti szuverenitás számunkra itt, Közép-Európában az egyik legfontosabb érték. Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország az elsők között biztosította feltétel nélküli támogatásáról Horvátország ezirányú törekvéseit, és szintén az elsők között ismerte el az ország függetlenségét

– fogalmazott Orbán. Horvátország schengeni csatlakozása közös történelmi siker a miniszterelnök szerint. A közlemény szerint Orbán így folytatta:

Az európai közösség belső határainak megszűnése számos új lehetőséget teremt kapcsolataink fejlesztésében mind a gazdasági együttműködés, mind polgáraink mindennapi életének vonatkozásában.

A külső schengeni határok megvédése közös felelősséggel is jár – folytatta Orbán. Biztosította Plenkovicot, hogy szomszédos schengeni országként ehhez kész minden támogatást megadni Horvátországnak.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Orbán, Ukrajna szuverenitásáért állj ki, vagy hallgas! Ezt a kenetteljes mázt pedig töröld le a képedről, mert az ember elhányja magát tőled!
Nyírfa
Orbán, Ukrajna szuverenitásáért állj ki, vagy hallgas! Ezt a kenetteljes mázt pedig töröld le a képedről, mert az ember elhányja magát tőled!
Menőmanó
Méghogy K-Európa legfontosabb értéke a szuverenitás?!
Azt elfelejtette mondani a Röfi, hogy csak azoktól szuverénkedik, akiktől a sokmilliárdos vagyonát lopta, és azért orrolt meg rájuk, mert már nem engedik lopni.
De Kínától meg Oroszországtól nem szuverénkedik, azokat egyenesen idecsábítja, hogy gyarmatosítsák Magyarországot. Seggszájú, hazug tróger.
amortizalodhattok ajaj
tán csak nem a spanyol nevekkel dicsekedett mennyi itt ott a lolez. lopaz hm? agitálásnak tünik

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.