Rengeteg pénzt szállított. Állítja, a korrupciós ügyben ártatlan.

Völner-Schadl-ügy: Nem tett vallomást a sofőr, de a naplója sokat elárul helyette

Illusztráció: Propeller.hu

A negyedrendű vádlott, M. V. meghallgatásával folytatódott kedden Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnöke és Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium bukott államtitkára körül forgó korrupciós per – írja a Népszava. A lap szerint

M. V. nem tett vallomást, de Schadl sofőrjeként kulcsszerepe lehet az ügyben, naplóbejegyzései pedig sok kulcsjelentőségű részletet elárulnak.

A sofőr korábbi vallomásaiból a bíró olvasott fel, e szerint M. V. barátjának tartja Schadl Györgyöt. Azt elismerte, hogy az MBVK-elnök megbízásából rendszeresen fuvarozott pénzt, végrehajtóknak is, de jogcímről fogalma sem volt. Naplóbejegyzései tanúsága szerint tényleg közel állt Schadl Györgyhöz, a pénzszállításon kívül vitt autót Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak, de süteményt is az MBVK-elnök szintén vádlott feleségének.

M. V. szerint ő csak hallomásból tudott arról, hogy Schadl és Völner között milyen kapcsolat lehet és állítja, neki minden jövedelme legális volt.

Kedden a bíróság meghallgatja a hatodrendű vádlott Cs. É.-t is, a hét közül az egyedüli végrehajtót, aki nem ismerte be a bűnösségét. Az ő ügyvédje kezdeményezte, hogy hallgassák meg Trócsányi László volt igazságügyi minisztert is.

Az ügyben Völner Pál és a harmadrendű vádlott, R. R. tett vallomást Schadl György után.

Forrás: Népszava

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.