Július elsejétől az állam átveszi a védőnői ellátást az önkormányzatoktól. Az átállást a jelenlegi rezsimtől megszokott, fejetlen módon, de legalább a szabadságjogok súlyos csorbításával óhajtják megvalósítani.

Orbánék a tanárok után most a védőnőket zaklatják, valódi hungarikumot tesznek tönkre

A védőnői hálózat a mára teljesen lerothasztott magyar egészségügy még működő eleme. Forrás: M5

Az elmúlt hónapban a megyei kórházi főigazgatóságok először azt kérték az önkormányzatoktól, hogy jelöljenek ki kapcsolattartókat, akik segíteni fogják a védőnőket az új rendszerbe való átlépésben – írja a Népszava.

Ezután adatlapokat küldtek ki a védőnőknek, amelyeken több mindent is be kellett jelölniük. Hozzájárulásukat kérik ahhoz, hogy a munkavégzésre használt helyiségekben kamerafelvételek készüljenek

– írja a HáziPatika.

Ellenőrizni akarják a gépkocsi- és számítógépadataikat. Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig gyermekeik és házastársuk összes azonosító adatát is bekérték – közölte Eszes Béla, Jánoshida polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) társelnöke.

A Népszava birtokába került adatbekérő lapon egészen az áll, hogy „a munkáltató jogos érdek alapján kezeli a kamerarendszer által rögzített képmást.” Arról is írnak, hogy "a munkáltató jogos érdeke alapján ellenőrizheti a számítógép, internet, hivatali e-mail és telefon, valamint a munkavállalóhoz tartozó személygépkocsi adatait.” Az adatbekérő lapon a védőnőknek, ha van házastársuk, gyermekük, be kell írniuk személyes adataikat, többek között állampolgárságukat, TAJ-számukat, adóazonosító jelüket, lakóhelyüket, tartózkodási helyüket és értesítési címüket is.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) a Népszava kérdéseire azt állította: „a védőnői feladatellátással kapcsolatban nem kerül sor a helyiségek bekamerázására. Sem jogszabályi előírás, sem pedig OKFŐ utasítás nem született a kamerák felhelyezésével, vagy a gépjárművek, telefonok nyomon követésével kapcsolatban.

A kért adatszolgáltatás tartalma a 2020. évi Kormányzati Személyügyi Döntéstámogató Rendszerről szóló törvény egyik mellékletében kötelezően előírt formai elem az egészségügyi szolgálati jogviszony létesítéséhez”. Mivel pedig a védőnők július elsejével átkerülnek az irányító megyei intézmények foglalkoztatottjai közé, ez rájuk is vonatkozik.

Az önkormányzatok tartanak attól, hogy az Európában is egyedi ellátási forma, amely nagyon sok családnak nyújt segítséget a hétköznapokban, a tervezett változtatások után el fog el fog sorvadni. Nem biztos ugyanis, hogy minden védőnő elfogadja a fideszes kormány által diktált játékszabályokat, beleértve a vállalkozói státusz feladatását vagy éppen a kiterjedt adatszolgáltatási kötelezettséget. A védőnők sorozatos felmondása a szolgáltatás meggyengülését eredményezheti. Jelenleg is minden tizedik védőnő hiányzik a rendszerből.

Fotó: youtube

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Érti, tudja valaki miért pont a védőnőket? Mert én nem!
Olyan nagy szükség van rájuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@nejlontacskó: Nekem van stílusom. Növessz te is magadnak! :-)
nejlontacskó
@Shikari: Van bizony, a Kis Grófóé... :-)
Nessy
Ezt is végleg tönkreteszik, mint mindent amire ráteszik mocskos mancsukat! Majd Pintér elvtárs eligazítja őket is! Mármint a pályáról. Ebben már nagy gyakorlata van. Verje meg a jegeseso!
m73
@Shikari: most akkor döntsed el hogy Pesti barom vagy,vagy vidéki barom?:-)
Shikari
@nejlontacskó: Igen! Látom a jegyeket rajtad!
ómió
Na, de efftársak! A brüsszeli "szektátok" tartja vissza a tanárok pénzét! Így "zaklatja őket a Zorbán"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.