Július elsejétől az állam átveszi a védőnői ellátást az önkormányzatoktól. Az átállást a jelenlegi rezsimtől megszokott, fejetlen módon, de legalább a szabadságjogok súlyos csorbításával óhajtják megvalósítani.

Orbánék a tanárok után most a védőnőket zaklatják, valódi hungarikumot tesznek tönkre

A védőnői hálózat a mára teljesen lerothasztott magyar egészségügy még működő eleme. Forrás: M5

Az elmúlt hónapban a megyei kórházi főigazgatóságok először azt kérték az önkormányzatoktól, hogy jelöljenek ki kapcsolattartókat, akik segíteni fogják a védőnőket az új rendszerbe való átlépésben – írja a Népszava.

Ezután adatlapokat küldtek ki a védőnőknek, amelyeken több mindent is be kellett jelölniük. Hozzájárulásukat kérik ahhoz, hogy a munkavégzésre használt helyiségekben kamerafelvételek készüljenek

– írja a HáziPatika.

Ellenőrizni akarják a gépkocsi- és számítógépadataikat. Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig gyermekeik és házastársuk összes azonosító adatát is bekérték – közölte Eszes Béla, Jánoshida polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) társelnöke.

A Népszava birtokába került adatbekérő lapon egészen az áll, hogy „a munkáltató jogos érdek alapján kezeli a kamerarendszer által rögzített képmást.” Arról is írnak, hogy "a munkáltató jogos érdeke alapján ellenőrizheti a számítógép, internet, hivatali e-mail és telefon, valamint a munkavállalóhoz tartozó személygépkocsi adatait.” Az adatbekérő lapon a védőnőknek, ha van házastársuk, gyermekük, be kell írniuk személyes adataikat, többek között állampolgárságukat, TAJ-számukat, adóazonosító jelüket, lakóhelyüket, tartózkodási helyüket és értesítési címüket is.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) a Népszava kérdéseire azt állította: „a védőnői feladatellátással kapcsolatban nem kerül sor a helyiségek bekamerázására. Sem jogszabályi előírás, sem pedig OKFŐ utasítás nem született a kamerák felhelyezésével, vagy a gépjárművek, telefonok nyomon követésével kapcsolatban.

A kért adatszolgáltatás tartalma a 2020. évi Kormányzati Személyügyi Döntéstámogató Rendszerről szóló törvény egyik mellékletében kötelezően előírt formai elem az egészségügyi szolgálati jogviszony létesítéséhez”. Mivel pedig a védőnők július elsejével átkerülnek az irányító megyei intézmények foglalkoztatottjai közé, ez rájuk is vonatkozik.

Az önkormányzatok tartanak attól, hogy az Európában is egyedi ellátási forma, amely nagyon sok családnak nyújt segítséget a hétköznapokban, a tervezett változtatások után el fog el fog sorvadni. Nem biztos ugyanis, hogy minden védőnő elfogadja a fideszes kormány által diktált játékszabályokat, beleértve a vállalkozói státusz feladatását vagy éppen a kiterjedt adatszolgáltatási kötelezettséget. A védőnők sorozatos felmondása a szolgáltatás meggyengülését eredményezheti. Jelenleg is minden tizedik védőnő hiányzik a rendszerből.

Fotó: youtube

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Tényleg nincs ezektől a férgektől biztonságban, már senki?
Kamerákkal akarják őket is, minden percben ellenőrizni, elszámoltatni?
A Völner-Schadl ügyben miért nem törekednek, ilyen szigorú alaposságra.
Esetleg a korrupt kormánytagokat, nem kellene ugyan ilyen szigorral felügyelni?
Vajon meddig kell várni, hogy minden ellenzéki állampolgár, kötelező testkamera viselésére kényszerítsenek?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Havanagi
Na ! Isten éltesse??Csak az állampolgárokat flusztráló és megalázó törvényeket hozott az eddigi kormányzása alatt,a tolvajlásról,hazudozásról,az ország kiárusításáról . az emberek megtévesztéséről nem is beszélve.Isten éltesse? kérdezem újra.A hülyék gyülekezete a cinkostársa és ugyanolyan bűnösök.
SÍva
Mivel én vagyok a munkáltatója a politikusoknak szeretném, ha minden személyes adatukat, a gyerekeikét, az autójuk, számítógépük és egyéb fontos információkat közölnének velem! Most!
SÍva
@Havanagi: Az Isten éltesse sokáig! Kenyéren és vízen őt és mindazokat akik lelketlenül kizsigerelik az embereket!
nejlontacskó
Tényleg nincs ezektől a férgektől biztonságban, már senki?
Kamerákkal akarják őket is, minden percben ellenőrizni, elszámoltatni?
A Völner-Schadl ügyben miért nem törekednek, ilyen szigorú alaposságra.
Esetleg a korrupt kormánytagokat, nem kellene ugyan ilyen szigorral felügyelni?
Vajon meddig kell várni, hogy minden ellenzéki állampolgár, kötelező testkamera viselésére kényszerítsenek?
Havanagi
@nejlontacskó: Nem sokáig,mert a birkák csak elégedetten bégetnek.Nincs összefogás, szolidaritás,csak irigység és ellenségeskedés.Szittya nye,nye!!!
Nyírfa
Hitler castingol, ki legyen az utódja, Orbán? Erdogan? Putyin? Kim Dzsongun? Vucic? Gondban van: gazember mind, kellőképpen gonoszak, a csalásban remekelnek, de egyik megbízhatatlanabb mint a másik, különösen a kis magyar, ez az Orbán. Kisstílű, de nagy bottal jár, szónokolni sem tud, még a saját országára is veszélyes. áh, ki fog esni, még nácinak sem jó.
izéke
Kiderült a védőnők összeesküvése,nemváltó operációkat akartak végezni az újszülötteken,épp ideje rendet tenni köztük,ja és Soros stb.
nejlontacskó
@Shikari: Nem, csak igazodni próbálok, az ú fideszes stílushoz!
nejlontacskó
@Shikari: Van bizony, a Kis Grófóé... :-)
Nessy
Ezt is végleg tönkreteszik, mint mindent amire ráteszik mocskos mancsukat! Majd Pintér elvtárs eligazítja őket is! Mármint a pályáról. Ebben már nagy gyakorlata van. Verje meg a jegeseso!
ómió
Na, de efftársak! A brüsszeli "szektátok" tartja vissza a tanárok pénzét! Így "zaklatja őket a Zorbán"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.