Komjáthi Imre szocialista képviselő arról kérdezte Varga Mihály pénzügyminisztert, tervez-e nyugdíjemelést a fideszes kormány idén nyárra.

Újabb nyugdíjemelés kell a brutál infláció miatt, de  Orbánék "körültekintően" állnak a dologhoz

Valamikor biztosan lesz nyugdíjemelés, kérdés, hogy megérjük-e. Forrás: Pixabay

Varga helyett Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszolt az országgyűlési képviselőnek – írja az Index.

A Magyar Szocialista Párt azt kéri a kormánytól, hogy jövő hónap elsejétől 5 százalékkal emelje a nyugdíjak összegét, hiszen a januári nyugdíjemelést már megette az infláció. A legfrissebb adatok szerint továbbra is 25 százalék felett van a nyugdíjasokat érintő infláció, ahogyan az elmúlt fél év minden hónapjában

- írta.

A kérdések:

· Emelik-e már nyáron a nyugdíjakat?

· Ha igen, pontosan mikor és milyen mértékben?

· Ha nem, akkor miért nem?

Válaszlevelében Tállai András azt állította, hogy kormányuk elkötelezett a nyugdíjak értékmegőrzése mellett. Szerinte azon dolgoznak, hogy a nyugdíjak értékmegőrzése biztosított legyen.

Amennyiben az évközi adatok alapján a kormány azt állapítja meg, hogy a becsültnél magasabb lesz az éves várható infláció mértéke, – januárra visszamenőleg – nyugdíj korrekciót hajt végre, persze körültekintő tervezés után, hogy az államadósságot és a költségvetési hiányt csökkenő pályán tudja tartani.

Ha a kormány kiegészítő nyugdíjemelésről hoz döntést, erről időben tájékoztatni fogja az érintetteket – írta Tállai, minden bizonnyal a nyugdíjasoknak rendszeresen közpénzből küldözgetett fideszes propagandakiadványra célozva.

A „körültekintő” szó ügyes használata arra utal, hogy a nyugdíjak emelése miatt nem fognak lóhalálában, éjjel törvényeket módosítgatni, mint azt például a KATA eltörlésekor csinálta tavaly nyáron a fideszes agytröszt.

Forrás: Index
Fotó: Pixabay

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ideje lenne a sok hülye fidesznyuggernek is kinyitni a szemét, fülét és ""körültekintően"" szavazni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Körülbelül 0 nyugdíjemelés lesz a nyáron
Ez a realitás!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Cappuccino
Rohadna meg a születés napján. Bezzeg az ő és tolvaj szarháziak pénzét mindig gondolkodás nélkül megtudják emelni.
ómió
Újabb nyugdíjemelés kell!? De, hisz', anno Böszme efftárs az akkori inflációt nyugdíjlenyulással is "kompenzálni tudta"! "Felejtős" a téma, efftársak!?
bence
A sajátjukéhoz bezzeg nem álltak körültekintően !
CsipkeRózsa
Életében egyszer körültekintően áll a dologhoz.
Nessy
Ezt az "érték megőrzés" szöveget nem szégyellik még ? Már jó pár éve nem számolnak nyugdíjas kosarat. Hiába lett olcsóbb a torony daru, egy nyugdíjas ennivalót vesz helyette, gyógyszer, rezsiszámlát fizet. Az tény, hogy a minimál nyugdíj sok éve stabilan 28500 forint. Nagyon "érték őrző" lehet ! Az átlagbér és az átlag nyugdíj között egyre nagyobbra nyílik az olló. Mint a 2000 előtti és a jelenlegi friss nyugdíj között is. Ami aztán az azonos százalékos emeléssel tovább nyílik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.