A kisebb kutak üzemeltetői azt tervezik, hogy a GVH-hoz fordulnak a Mol miatt.

A kisebb benzinkutak támadásra készülnek a Mol ellenMTVA/Bizományosi: Róka László

A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) fordulhatnak a kis kutak a Mol tavalyi nagykereskedelmi gyakorlata miatt – erről beszélt Egri Gábor a Független Benzinkutak Szövetség (FBSZ) elnöke a Népszavának.

A kis kutak döntő többsége a tavalyi, hatósági áras időszakot túlélte, ám az előzetes várakozásokkal szemben, túlélte, elvesztett vevőik egy része még mindig nem tért vissza. Emellett úgy vélik, hogy a Mol visszaélt erőfölényével a benzinárstop idején – szemléz a hvg.hu.

Mint emlékezetes, a kisebb benzinkutak üzemeltetői azt követően kerültek nehéz helyzetbe, hogy volt olyan időszak, amikor a Mol a tavalyi üzemanyaghiány idején a független benzinkutakat kedvezőtlenebb feltételekkel szolgálta ki, mint a nagyobb láncokat, sőt olyan időszak is előfordult, amikor nem szállított nekik. Egri Gábor elmondása szerint a Moltól azóta se kaptak kedvezőbb ajánlatot, így készleteiket ismét a hatósági árak eltörlése nyomán visszatérő importőröktől szerzik be. Előzetes vizsgálataik szerint tavaly a Mol, egyedüli nagykereskedőként, a versenytörvényt sértő módon élt vissza velük szemben erőfölényével.

Forrás: hvg.hu, Népszava

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Nem mellékesen megjegyzem,
A MOL jelentős mennyiségű üzemanyagot szállít Ukrajnába és annak kiszolgálását kiemelt feladatának tekinti!!!
Hát lehet,hogy a problémát itt kell keresni!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Lehet széllel szemben pisálni...inkább kínálják meg a mol vezetőségét és orbánékat egy kis koktéllal,molotov adja a receptet ;)
jesz
a MOL-al szembeszáll egy kis kút? Szép gondolatnak tűnik...csakhát ez nem fog menni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.