Eredménytelenül zárultak a sztrájktárgyalások a székesfehérvári Arconic-Köfém Kft. és a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokonszakmában Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) között, ezért a szakszervezet úgy döntött, határozatlan idejű sztrájkot kezdenek vasárnap hajnalban a cégnél – tájékoztatta a VDSZ az MTI-t pénteken közleményben.

Sztrájkba kezdenek a székesfehérvári Arconic-Köfém dolgozói
Fotó: Youtube/Arconic Köfém

A munkavállalói szervezet emlékeztetett arra, hogy az elmúlt héten kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak, és a szakszervezet kész volt a megállapodásra, a munkáltató azonban nem volt hajlandó a dolgozók által követelt további 5,5 százalékos bérkiegészítésre. Ezt a szakszervezet a magas infláció és a megnövekedett megélhetési költségek miatt tartja reálisnak.

Megjegyezték: annak ellenére sem mozdult el álláspontjától a munkáltató, hogy éppen a figyelmeztető sztrájk idején jutott tudomásukra az Arconic-Köfém Kft. tulajdonosának döntése, miszerint a cég 12 milliárd forintos, azaz mintegy 35 millió dolláros adózott nyereségét kiviszi az országból.

A szakszervezet jelezte: a vasárnap hajnalban induló munkabeszüntetés következtében a gyárban várhatóan a teljes termelés leáll.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Eredményes magyar sztrájk!!??
Ritka mint a fehér holló!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Clavigo
Kedves szakszi- vezérek,,( minden más ágazatból )..Be lehetne csatlakozni ,,szolidaritás,ilyesmi.. Ja,bocs,,ezt nem ide...
Pálinkás Pál
mindenhol ez kellene, a puhos rendszere pár nap alatt bedőlne..mielőtt valaki okodkodik...víz, áram, gáz, tömegközlekedés leállna...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.