Exkluzív felvételek kerültek az RTL Híradó birtokába a 2016-os Teréz körúti merényletről. A robbantásban két rendőr súlyosan megsérült, maradandó károsodásaik lettek.

Emlékezhetünk, egy hónapos hajtóvadászat után elkaptak egy akkor 23 éves fiatalt, aki a későbbi jogerős ítélet szerint fél évvel korábban bombaalkatrészeket rendelt a neten, a DNS-ét pedig megtalálták a robbantás helyszínén. Őt 2019-ben jogerősen is életfogytiglanra ítélte a bíróság.

Az ítélet ellen akkor az Alkotmánybíróságnál is panaszt tett a vádlott, de ezt azóta sem bírálták el. Ügyvédje ezért úgy döntött: perújítást kér.

A most napvilágra került felvételen ugyanis az ügyvéd szerint több gyanús alak is látható. Egyikük mintha a mandzsettájában jelentene, egy másik pedig a robbantás után közvetlenül szalad ki egy kapualjból. 

Az ügyvéd azt is furcsállja, hogy védence DNS-nyomait feltűnően egyvonalban találták meg a helyszínen.

Ez egy 36 méter hosszú, 1 méter széles egyenes. Na, most ehhez képest a robbanás nem sugárirányban, tehát nem az egyenes meghosszabbításában történt, hanem merőlegesen az egyenesre

- magyarázta a robbantásért elítélt fiatalember védője.

A bíróság hónapokon belül dönthet, hogy helyt ad-e a perújítási kérelemnek.

Forrás: rtl.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Tánczos Gábor-féle ügy lenne ez is???
Kellett egy elkövetőt "produkálni"???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Hogy nyomozták ki ezt az esetet, ha eddig nem került elő ez a felvétel? És igen, hogy nyomozták ki a körmendi gyilkosságot?!
Emmersson71
@Shikari: Szájer, Kaleta a te buzi barátaid!
csak úgy....
fideszéknek nagyon kellett egy terror cselekmény, kicsit imádkoztak érte és hopp má meg is volt, tettesestöl, áldozatosig...
human
Nem hinném, hogy az gyanús, ha valaki egy robbanás után rohan. Mindenki rohant a felvételen.
Két sétáló alak magában nem gyanús. Egyedül talán a kéztartás a furcsa, de mi a francért enne valaki mikrofont a mandzsettájába? Egy mikrofon egyszerűen felcsiptethető a gallérra és teljes feltűnés nélkül lehet beszélgetni rajta. A fülbe pedig már olyan apró készülékek helyezhetők el amit szabad szemmel sem lehet könnyen észrevenni.
human
@Levendula: Abban az időben a propaganda média csúcson járatta a terrorettegést a lakosság körében. Valóban erről szólt a médiájuk folyamatosan. Nem direkt, de közvetve ez hathat úgy egy beteg elmére, hogy egy robbantás ötlete merül fel benne. Hisz ha ez a sláger, akkor miért ne ezzel a módszerrel hívná fel magára figyelmet? Az ilyen beteg elmék a saját sivér életük miatt vágynak rá, hogy falamiért felfigyeljenek rájuk. Szeretik a tettüket és a rá adott reakciókat nézni a médiában. Sztrárnak érzik magukat ettől.
Többek közt ezért is alkalmatlan Orbán egy ország vezetésére. Ha hiszterizál egy lakosságot ott megjelennek a szélsőséges cselekedetek is. Persze Orbán ügyes és még ezt is saját javára tudja felhasználni.
Sakk Matt
@Shikari: Ereszmászó barátnőd jól van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.