Elkészült a kormány a 2024-es adócsomaggal. A leglátványosabb változás az lehet, hogy megnő az üzemanyagok jövedéki adója. A benzin jövedéki adója abban az esetben, ha a kőolaj világpiaci ára hordónként 50 dollárnál több, literenként 120 forintról 152,55 forintra nő, ha pedig a kőolaj világpiaci ára a hordónkénti 50 dollár alatt marad, akkor a jövedéki adó 125 forintról 157,55 forintra változik. A gázolaj adója 50 dolláros világpiaci olajár fölött 110,35-ről 142,9 forintra nő literenként, 50 dolláros olajár alatt 120,35 forintról 152,9 forintra. Ez azt jelenti, hogy 2024. január elsején mindkét üzemanyag automatikusan nagyjából 40 forinttal (áfával együtt) drágul majd.

Forrás: vezess.hu
Feltöltő: Menőmanó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Az adócsökkentés kúúúrmánya csökkentse az áfát.
Nessy
@Qqberci: De nagyon uniós szabály követő lett a kormány! Hová lesz így szuverenitás, amivel indokolni szokták a szabályok be nem tartását. Úgy mellékesen a 27%ÁFA nem uniós szabály!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.