A válság úgy elértéktelenítette a megtakarításainkat, hogy az piaci alapon már nem korrigálható a belátható időn belül nyugdíjba vonulók, vagy beruházásban gondolkodók esetében.

Jaksity György: A magyarok annyi pénzt vesztettek el, hogy azt már csak az állam tudná pótolni

Jaksity György szerint a gazdaságpolitika kommandózik. Forrás: Della

Rajtuk csak az állam segíthet, ha képes rá, véli Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. alapítója, igazgatósági elnöke. Több millió embert érinthet ez a probléma, mondta a 24.hu pénzügyi podcastjében, a Dellában.

A befektető szerint érkezni fognak az uniós pénzek, ami meg nem, ahelyett a kormány begyűjti a drágább pénzpiaci forrásokat, még jobban csalogatva a működő tőkét. Az akkumulátorgyárak esetében például már most a közvetlen külföldi tőkebefektetés az első számú cél, a technológához kapcsolódókutatás-fejlesztési előny csak másodlagos. Jaksity szerint erős optimizmus kell ahhoz, hogy elhiggyük a kormány idei 1,5 százalékos GDP-növekedési tervét. Még a 0 százalék – tehát a stagnálás – is nagy dolog lenne.

Jaksity György szerint a befektetők új kedvence, a mesterséges intelligencia elvezet az alapjövedelem bevezetéséhez, ennek forrása szerinte az ágazati extraprofit lehet.

Forrás: 24.hu
Fotó: Della

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Veszett fejsze..!!??. A nyelét most keresik,de sehol nem találják!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Na, ugye, efftársak! Mire nem jó a "mi háborúnk"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.